Max

Blev en kort skritt tur på Max idag. Red rakbanorna fram och tillbaka, tog ca 30 minuter. Skrittade för mestadels med långa tyglar. Han tyckte nog det var skönt att bara lunka på :)

Vi hade sitsträning på ridlektionen, så en longerade medans den andre red och gjorde lite övningar och så. Nyttigt men kanske inte så super kul.

DAG 27: Din favoritlåt

Just nu så är det Hogamon One & Hogamon Two-Immanu El. Det är egentligen två olika låtar men det är typ en låt tillsammans endå. Men ja jag Älskar låtarna! Dock så finns de inte på youtuben så kan ej länka. Men lyssna på Spotify för guds skull!

In passage.

Lyssnar på Immanu Els nya album. KUNG SOM ALLTID!
Har nyligen kommit hem från stan/WiLLY:s/Rusta. Handlade lite grejor inför YOUTH. Fick med mig en tandborste, tandkräm, handkräm, schampoo o balsam, godis, luftmadrass och åksjuktabletter. Bara lite nödvändiga grejer som behövdes!
Ska till Max runt tre och skritta ut en sväng eftersom han har ridits ganska hårt i helgen. Sen är det ju ridlektion, hoppas jag får en ny häst! Tror vi har cavaletti, eller så är det dressyr? ;o
Uppdaterar ikväll! ♥

Filmen!

Nu har jag klippt ihop filmen. Den blev inte så lång, men aja något är det ju iallafall ;)
Max går ju inte i den bästa formen precis, då det var lite nervöst att vara på våran äng. Men ja han är iallfall otroligt söt  :)
(Sen min sits är ju inget att ta upp..haha hösäck FTW!)

Max Factor

Det var lite dåligt ljus, så vissa bilder blev inte så super bra. Men aja, tack till systern som fotade! Alltid kul med bilder :)
Haha sista bilden bju vi på! ;)

DAMP

Hade precis gjort klart filmen, klippt ihop allt och massa. Men just då så har ju datorn lust att få nå bajjs ryck så den stängs av. Filmen sparades inte och jag får börja om från början.. DRYGT!
Hatar att det alltid ska hända just mig..
Men jag kan slänga upp några bilder iallfall!

DAG 26: Något du vill ha just nu

En fet stor påse med godis eller B&J eller chirre&dirre!
(Godiset ska iallafall inhandlas imorn så man har något att äta på bussresan på onsdaag!)

Fina pånin!

Gick till Max runt ett, var väl framme kvart över. Hästarna hade precis fått mat när jag kom så då gjorde jag iordning hösäckarna och smorde Max dressyrträns medans jag väntade på att han skulle äta upp.
Vi kom iväg runt 3, red bort till vårat hus. När vi började närma oss huset så blev han lite spänd eftersom han aldrig har varit där och så. Men annars var han riktigt lugn och avsappnad under hela turen! Galoppen blev jag riktigt förvånad över. Han brukar ofta galoppera lugnt ibörjan och sen öka och öka tills jag knappt har någon riktigt bra kontroll över han. Men idag så bestämde jag mig verkligen att det skulle vara lugn galopp hela tiden. Gissa vad? Han galopperade samlat hela tiden och drog inget alls. När vi saktade av så sprang han heller inte i traven utan saktade av till lugn trav. Det var lite små kul :)
Men väl hemma hos mig så bad jag Rebecka filma och fota lite när jag red, bara för kul. Höll inte på så länge, kanske 10-20 minuter. Skrittade sen tillbaka hem igen.
Jag lägger upp en film eller kanske nå bilder senare ikväll!

All is done

Lite små mysigt väder där regnet hänger i luften känns det som.

Söndag

Suttit och kollat på teve ett tag sen jag vaknat. Hah blev lite förvirrad imorse när vissa klockor gick 1 h tidigare än andra. Kom ju sen på att man skulle ställa om till vintertid (y'
Men jag ska typ byta om till ridkläder nu och ska sen gå till ridskolan och ha U-sek möte. Efter det så drar jag vidare till Max och rider ut en sväng.

Lättskrämda tjejor..

Var ju som sagt haloween grej på stallet idag. Ca 50 barn kom :o Galet vad mycket barn!
Vi åt typ taco, sen gick jag, cornelia och pernilla ut och tända marchaller på spökslingan. Haha fett läskigt.
När det var klart så ställde jag, Cornelia och Sara oss på platserna där vi skulle skrämma barnen. Vi höll typ på att dö påvägen dit, bäcksvart och usch vad läskigt det var. Haha sen så var det redan några som hade ställt sig på deras platser så de skrämde ju oss när vi gick förbi. HUVVA! Förstår inte hur 10 åringarna klarade av att gå den här slingan O_O  Jag var typ rädd för mig själv fast det var jag som skulle skrämma barnen?
Själva skrämandet gick väl sådär, vissa blir ju asrädda och springer. Andra typ stannar och säger typ att de inte är rädda fast de egentligen är det. Hah aja, det var väl lite små kul endå ;)
Åkte sen hem med Cornelia eftersom jag inte ville cykla hem.
Ska nog se någon film nu sen ska jag soova!

Max

Red för Ida idag, kändes att det behövdes! Ibörjan var han ganska så seg och stretade emot skänkeln rejält! Vägrade att gå fram från halt och massa. Men efter ett tag svarade han bättre och kom då bättre i form. Jobbade ganska mycket i galoppen idag och han blev otroligt trött. Red på en volt och ökade och minskade galoppen hela tiden. Jag själv blev helt slut i kroppen eftersom jag fick driva så mycket för att få fram han och driva skit mycket med benen men endå bromsa med sätet när jag skulle minska. Fy vad jobbigt det var! :o Förstår att han också tyckte det var jobbigt! Men ridpasset var riktigt kul endå, det kändes väldigt bra och han hade super trevlig form nästan hela tiden.
Han blev väldigt svettig så duschade av han och åkte sen till ridskolan.

DAG 25: Detta är jag beroende av

Vet inte, typ tekniska prylar, musik, godis!
Nej men vad vet jag :)

Lördag

Åker till Max vid ett, är säkert där ett tag. Vet inte om jag hinner hem något innan jag ska till ridskolan. Det är ju halooween grej där. Så vi som anordnar det ska vara där vid 4 och spöka till det i stallet och så. Allt börjar typ vid sex tror jag ;o Sen ska vi ju ut och skrämma barnen, cornelia joinar mig där som tur!
Men ah, jag lär väl vara där ett ganska bra tag känns det som.

DAG 24: Ett kort på din data

Saknar sommaar!

Max

Tog med han till stallvärdinneridningen. Vi red slalom på en sida och sen skänkelvikning på andra långsidan i skritt och trav. Sen så red vi slalom i skritt på ena långsidan och galopp på andra + en volt. Det gick inte så super bra idag. Han blev lite lat ibörjan, ganska så lång och emot slutet när vi galopperade ville han gärna kliva på med alldeles för stora steg.
Men ah, jag ska troligtvist dit imorn igen med han och Riggo och Ida ska nog hjälpa oss lite så får vi ser hur det går :)

Höstloov!

Känns feta skönt med höstlov! Äntligen kan man få sova ut tills man är död som sten. hah?
Aja, jag åker ju till Uppsala på onsdag till söndag, blir nog skoj! Är dock lite otaggad på tidiga mornar där.. Men det löser väl sig ;)
Ikväll rider jag Max, antingen på stallvärdinneridningen eller inte. Får se hur det blir. Sen tror jag nog att jag är hemma resten av kvällen. Är så himla trött och hela den här vekan har varit så sjukt stressad med massa prov och inlämningar. Så det skulle vara skönt att för en gångs skull bara kunna ta det lugnt.
Men ja höstlovet bjuder ju verkligen på höstväder, regnigt och blåsigt!

Ramera.

(Igår)
Vi hade dressyr idag. Ibörjan kändes hon ganska så seg för skänkeln när vi värmde upp. Men sen när vi började på övningen så blev hon super taggad i galoppen. Haha det var lite små kul :)
Men vi gjorde en övning där vi red skänkelvikning på en långsida, öppna i ett hörn och sen galoppfattning ur öppna. Galoppvolt på ena långsidan och sen en trav volt i hörnet innan vi började på skänkelvikningen igen. Hon var otroligt fin idag. Flyttade super bra och hade jätte bra takt i galoppen. Om jag ska klaga på något så är det nog avsaktningarna vi måste bli lite bättre på. Hon blir lite som Max och springer iväg några steg innan man hittar normala takten igen. Men annars var hon riktigt duktig idag!
Helen tyckte att det också såg super bra ut och att vi blir bättre och bättre för varje vecka. Hon tycker även att Ramera börjar komma upp mer med ryggen och är rundare i formen i galoppen.
Men jag är helt nöjd med lektionen! :)

Max

(Igår)
Red ut en stund i mörkret, lite smått läskigt sådär. Red bara efter rakbanorna eftersom det är lampor där. Dock så på vissa ställen finns inga lampor så det var helt kolsvart. Red barbacka så skrittade och travade endast eftersom han blir så pigg efter man galopperat och jag lär väl ramla av då ;)
Gjorde lite avsaktningar här och där för att han skulle lyssna på mig. Vissa gånger gick det bra andra gånger så typ sprang han bara snabbare och snabbare. Hah söt.
Vi var kanske ute i 30-40 minuter så jag gjorde lite markövningar sen när jag kom tillbaka. Han var duktig :)

DAG 23: En bild på dig från förra året och nu, har du förändrats?

Inga glasögon, fast jag behöver egentligen det men aja. Sen så har mitt hår blivit ganska mycket längre och ljusare. Öhm vad vet jag? Sen så har jag väl bytt lite klädstil med tror jag. Ah ni ser ju!

Dagen

Har väl varit sådär, gillar inte Torsdagar alls. Bara dryga lektioner. So och No i stort sett hela dagen. Vi fick tillbaka lite prov och inlämningar iallfall, det kändes bra :)
Sen så har jag, Simon, Jeremia, Cornelia och Adam suttit och nördat "achtung die kurve" på rasterna. Hahha egentligen är det världens tråkigaste spel, men det blir kul endå för alla 5 spelar ju på samma tangentbord och det blir typ helt kaoz. Ah lite små fult :)
Ska sitta och träna på spanska glosorna och orgenterings läxgörhöret tills imorn. Sen efter maten så åker jag till Max och rider och sen till ridskolan som vanligt :)

DAG 22: En tv-serie du älskar

Lost och Prison Break helt grymma tv-serier, dock så går de ju inte längre på Teve. Men de är nog de bästa TV-serierna som skapats! :)


Max

Red på plan, red samma övning som i måndags. Red på en storvolt och la två mindre volter utåt på mitten av varje sida. Han var duktigt idag, gjorde även övningen i galopp. Eller att vi galopperade på de mindre volterna och travade på den stora volten. Han sprang iväg lite i traven vissa gånger då vi saktade av, men sista gångerna så saktade han av till lugn trav. Man måste verkligen samla upp han riktigt mycket för att han inte ska slängtrava iväg efter galoppen. Travade sen av han på lite böjda spår och så :)
Men ja jag är väl helt nöjd med ridpasset, jag hade kunnat jobbat lite mer med min egna sits. Får försöka tänka mer på det nästa gång!

DAG 21: Favorit ställe

I skogen på Max rygg måste nog vara det bästa stället att vara på. 


I'll be fine, just not today.


Jag vill bara leva livet.
Bara kunna släppa allt och gå vidare.
Men det går inte.
Jag vågar inte.
Jag kan inte.


Tisdag

Har massa i skolan just nu, precis innan lovet som vanligt. Så hinner inte sitta och blogga lika oftare nu i veckan då jag måste prioritera skolan först! Men ja vi har engprov, orgenterings prov, matte läxa, spanska glosor, kristendoms uppgift, hemkunskapsuppgift och So uppgift som ska vara klart. Känns som om man verkligen kommer hinna allt..
Är ju i stallet ikväll som vanligt.
peACE out!

Varva neer.

Hade tänkt att lägga mig i sängen runt tio eftersom jag ska upp tidigt imorn och duscha. Men då fick jag nå fnatt att börja kolla vilka kläder jag ska ha imorn. Men istället för att göra det så började jag storstäda min garderob och har hållt på med det en stund nu. Fint blev det ju iallfall. När jag blev klar med det så höll jag på att klippa i massa jeans och hålla på. Dock så blev inget bra så slängde allt. Haha tragiskt.
Sen så är jag helt överspeedad nu så kommer aldrig kunna sova... Någon som har tips på vad man kan göra för att somna snabbare? Hatar att ligga i sängen i hundratals timmar utan att kunna somna. Stora problem de här.
Är också fortfarande hungrig, dock så borstade jag tänderna nyss. Får se om jag går ner och äter några mackor endå, eller riktigt mat som jag inte gjort på flera dagar. Har galet nog skippat middagen nästan hela förra veckan? O_O SICkK.

Min magkänsla är inte alltid den bästa..

Gymnasie snacket på skolan var inte precis så intressant. Höll på i typ 2 timmar. Trodde jag seriöst skulle dö av hunger. Hade inte ätit något på hela dagen förutom en klick potatismos till lunch.
Men ja dagens fulaste grej som hände var nog när jag cyklade hem från skolan nu ikväll asså. Dum som jag var så cyklade jag bakvägen där det inte är några lampor eller något. Så ja man ser ju inget alls. Hah, så precis efter bron jag cyklar över så ska man svänga till vänster annars åker man ner i diket och meter högt gräs. Jag trodde jag svängde, jag såg ju inget så cyklade på känslan. Men ja det visade sig vara helt fel. Åkte rakt in i massa gräs och fattar inte alls var jag var. Tillslut så tog jag ju upp mobilen och försökte lysa med den. Det gick ju något bättre.
Haha det skulle vara rätt så kul att se hur jag såg ut. Jag fattade inte alls vad jag höll på med och jag bara virrade runt i gräset ett ganska så bra tag innan jag förstod att man kunde använda mobilen att lysa med.

Wazoo

Red Wazzo idag endå. Hm, ja det gick väl sådär. Det gick ju inte urdåligt men det kändes endå inte bra. Tror inte vi riktigt passar som häst och ryttare. Sen så var jag SJUKT trött under hela ridlektionen. Orkade inte riktigt rida han. Man måste verkligen rida med magen/sitsen när man rider han. Fy så jobbigt det blir efter ett tag, att hela tiden sitta och spänna magen så man typ kissar på sig. Haha. Men vi jobbade typ på mittvolten i stort sett hela lektionen. La volter ut på sidorna och så. Han skötte väl sig helt okej endå ;)

DAG 20: Bild på det du köpte senast

Hahaha tjockisvarning..;)

Ignorance is your new best friend

Skoldagen var väl sådär. Lite blandade känslor. Såg typ skräcktrailers på rasten så jag typ sket på mig.. Sen så har vi typ haft musik, slöjd, dryg svenska o matte. Slutade vid halv tre så sitter hemma ett tag nu och pluggar på prov och sånt innan jag åker till stallet. Hoppas att jag får rida en ny häst, gillar inte riktigt Wazoo, eller jag vet inte? Ibland är han kul att rida men ibland inte.
Efter ridningen så är det nå gymnasieprat på skolan som jag nog åker till. Så jag uppdaterar när jag kommer hem från det, typ 8-9.

Rösta

Tycker ni ska trycka på länken och rösta 5 stjärnor på filmen bara för att min musiklärare är huvudperson! :)
http://filmfestival.nikon.se/pages/movie.asp?ID=205&I-AM-FAITHFUL

DAG 19: En bild av dig och dina vänner


Max

Efter mötet så åka jag till Solänget. Kom dit och fyllde säckarna sen mockade jag Max box. Medans jag höll på att mocka så kom Josefine och Sara och besökte mig en stund :)
Gjorde iordning Max sen efter de åkt. Red dressyr på plan idag. Han var riktigt fin när vi värmde upp och när vi travade av. Super trevlig form och så var han väldigt lugn. Dock så förstördes hela ridpasset då det gick så himla fuktansvärt dåligt då vi red skänkelvikningar efter långsidorna. I skritt gick det ganska så bra, han var lite seg för skänkeln i vissa stunder. Men sen i traven gick det inte alls, antingen så sprang han bara rakt fram och lyssnade inget alls på skänkeln, eller så stannade han. Jag förstod verkligen inte vad jag gjorde för fel, antingen bromsade jag för mycket eller för lite. Jag hittade inget mellanting. Men ah jag slutade med att göra övningen i skritt igen innan jag travade av han.
Som sagt så var han sjukt fin under hela passet förutom just den övningen som jag envisades att göra. Men ja någon gång så ska det funka att göra den övningen! :)
Mockade sen resten av boxarna i stallet och sopade innan jag åkte hem.
bild från igår i mördarbacken ;) Mobilbilder FTW!

Spyyyyy

Varit hos mormor ikväll med rebecka, carl-joel och sannah. Hah hon blev så himla överlycklig när vi kom, söt :) Men vi satt och fikade en stund. Åkte sen hem och har nyligen sett film med Rebecka och Carl-joel, har även suttit och proppat i mig massor med chips så jag tror nog att jag spyr snart. Plus så har jag fet huvudvärk så måste nog gå och sova nu. Orkar inte sitta uppe och inte göra något.
Godnatt och ha det bra!

Sötplutthest

Hah Max var så himla söt idag. Ville bara mysa hela tiden då jag gjorde iorning han. Han typ somnade med huvudet på min axel och skulle hela tiden pussas. Söt ponny! Men efter ett tag så red vi ut. Blev hägges rundan + mördarbacken. Det var kul att komma ut en sväng igen, han var faktist ganska så lugn under hela passet. Eller galoppen så skulle han ju självklart öka i förväg. Sen när vi red hem så var det typ en tjäder eller något som gick/flög över skogsvägen. Så då blev Max lite skeptiskt mot allt han såg.
Men han är ju sötast endå så :)

DAG 18: Här handlar jag helst

Klädmässigt så är det nog H&M tror jag. Eller jag vet inte, jag har typ ingen favorit affär. Eller New Yorker är ju grymt, iallfall när vi var utomlands. Men det finns som sagt inte i Dö-vik. Men ah, jag vet inte. Jag handlar lite överallt. Men det är väl mest H&M, Carlings, Gina och Bikbok.

VAW

VA?

Ratta hit och ratta dit.

Kom nyligen hem, åkte till Ung.möte endå. Var inte så pepp på med då jag var så himla trött och har huvudvärk. Men det blir ju inte bättre sitta hemma och dega så pallarde arslet dit. Blev även glass ätning efter! Mycket gott. Sen åkte jag, adam och cornelia runt med Rebecka i bilen.
Ska äta chips nu och se någon film!

I'm complete.

Detta måste nog vara ett av det bästa banden jag någonsin hört! (Underoath och Kent ingår i listan med)
Fanns bara live spelningar på tuben på denna låt, men sök på Spotify så får ni bättre ljud!
Så himla sköna låtar så man smälter till en beasås. haha. Nej men ja de är helt sjuukt grymma och sen att de är Svenskar med är ju helt galet! Lyssna på alla deras låtar och ni kommer bli lika fashinerade som jag!

Junko Furuta: The Girl Who Went through 44 days of Torture.


DAY 1: November 22, 1988: Kidnapped
Kept captive in house, and posed as one of boy’s girlfriend
Raped (over 400 times in total)
Forced to call her parents and tell them she had run away
Starved and malnutritioned
Fed cockroaches to eat and urine to drink
Forced to masturbate
Forced to strip in front of others
Burned with cigarette lighters
Foreign objects inserted into her vagina/anus

DAY 11: December 1, 1988: Severely beat up countless times
Face held against concrete ground and jumped on
Hands tied to ceiling and body used as a punching bag
Nose filled with so much blood that she can only breath through her mouth
Dumbbells dropped onto her stomach
Vomited when tried to drink water (her stomach couldn’t accept it)
Tried to escape and punished by cigarette burning on arms
Flammable liquid poured on her feet and legs, then lit on fire
Bottle inserted into her anus, causing injury

DAY 20: December10, 1989:

Unable to walk properly due to severe leg burns
Beat with bamboo sticks
Fireworks inserted into anus and lit
Hands smashed by weights and fingernails cracked
Beaten with golf club
Cigarettes inserted into vagina
Beaten with iron rods repeatedly
Winter; forced outside to sleep in balcony
Skewers of grilled chicken inserted into her vagina and anus, causing bleeding

DAY 30: Hot wax dripped onto face
Eyelids burned by cigarette lighter
Stabbed with sewing needles in chest area
Left nipple cut and destroyed with pliers
Hot light bulb inserted into her vagina
Heavy bleeding from vagina due to scissors insertion
Unable to urinate properly
Injuries were so severe that it took over an hour for her to crawl downstairs and use the bathroom
Eardrums severely damaged
Extreme reduced brain size

DAY 40: Begged her torturers to “kill her and get it over with”

January 1, 1989: Junko greets the New Years Day alone
Body mutilated
Unable to move from the ground

DAY 44: January 4, 1989: The four boys beat her mutilated body with an iron barbell, using a loss at the game of Mah-jongg as a pretext. She is profusely bleeding from her mouth and nose. They put a candle’s flame to her face and eyes.

Then, lighter fluid was poured onto her legs, arms, face and stomach, and then lit on fire. This final torture lasted for a time of two hours.

Junko Furuta died later that day, in pain and alone. Nothing could compare 44 days of suffering she had to go through.

 


Jag blev helt chockad efter jag läst detta. Seriöst hur kan folk?!

 



Max

Planen var ledig så red där. Började att arbeta han i skritten på volter, skänkelvikningar efter spåret och lite halter. Gick rätt så bra, i höger var han riktigt fin i men i vänster varv så var han något stelare. Började sen trava fram, han kändes väldigt hård och stel i munnen. Men sen så red jag ju hur dåligt som helst med, satt som en hösäck, glappade hela tiden med tyglarna och nej usch. Så efter ett tag så bestämde jag mig verkligen att börja rida och koncentrera mig på min egna sits och hans form. Så jag red efter fyrkantspåret och la in 3 volter på varje långsida. Han blev hur fin som helst på en gång. Riktigt trevlig! Red så i båda varven.
Jobbade även i galopp på samma övning och han blir riktigt fin i galoppen med, super trevliga avsaktningar också. Inget springande, utan han saktade av till lugn trav.
Nöjde mig sen och travade av han i låg form.
Han var riktigt fin under det här passet när jag verkligen började rida :)

Symbolism

Fy vad drygt det var att orgentera idag. Upp i skogen och massa. Tur att jag har gått där ett antal gånger så jag kan vägarna, annars hade jag typ sprungit vilse. Sen så gjorde jag bort mig lagomt mycket under turen.. Som vanligt. Haha jag trodde det var några från klassen, de gick kanske några hundra meter ifrån mig. Jag frågade om det gick bra. Så får jag ett svar tillbaka av en gumma bha "ja, går det bra för dig?"
Hörde ju att det var en gumma. Haha jag svarade inte utan fortsattade bara att springa... Så det kan gå när ester är i farten. Men ja det gick väl helt okej att springa, hade ett mål att springa högst 40 minuter. Joggade/gick på 36 så är väl nöjd eftersom jag är inte i direkt toppform. Vet inte hur lång sträckan var, vissa sa 3 andra 5? Beror nog på vilka vägar man tar och så. Haha och ja jag springer inte speciellt fort.

Sen så hade vi ju bild idag med, våran bildlärare är sjukskriven så nu har vi någon ukraina som knappt kan svenska? Asså seriöst hon är ju lite.. Hon går och målar på andras teckningar, hon sa till mig att jag inte fatta övningen? Bha "Den är fin teckning, vacker mycket. Men du inte förstå övning?" Facepalm på hela hon.. Varför skaffa en bildlärare som inte ens kan svenska och typ är hel knas? Haha hela klassen gick sen till Stefan och klagade efter bildlektionen.
Ska äta nu sen åker jag till Max och rider, hoppas plan är ledig!

DAG 17: Hit vill jag åka innan jag dör

Thailand igen! Älskar landet, älskar folket, älskar allt som har med Thailand att göra! Så himla vackert underbart land!
vill tillbakaa.

Maxis

Åkte sen till Max efter ridningen. Kom dit lite senare än förväntat och det var kolsvart ute så jag bestämde mig för att ta en barbacka tur på plan. Dock så var det väldigt mörkt på ridbanan så red på stallbacken istället. Jobbade med lite framdelsvändningar, han kändes riktigt fin och mjuk i munnen. Vi höll på i kanske 30-40 minuter. Fodrade sen hästarna och åkte hem.
Ska försöka rida ett riktigt dressyrpass imorn med han så han får arbeta lite!
bild från någon skogstur.

Ramera ♥

Långt inägg, men det gick faktist riktigt bra idag så läs ni som orkar!

Vi började rida fram hästarna, Ramera kändes väldigt stel och stretade emot skänklarna. Vi började sen hoppa fram på "blomman" (se bild). Man måste göra väldigt små volter och det gick inte alls. Hon blev hur stark och pigg som helst och bara drog iväg efter hindrena. Gick inte att styra henne alls. Så jag gjorde övningen i trav istället. Gick något bättre, men jag var fortfarande inte riktigt nöjd. Gjorde övningen i både vänster och höger varv. Andra gången jag körde så testade jag att galoppera och det gick mycket bättre då.
Vi hoppade sen över  sockerbitarna i mitten av "blomman", har aldrig gjort det. Så var ganska så nervös innan hur hon skulle reagera på det. Men vi hoppade efter varandra så hon hade lite draghjälp. Och ja asså SHITTT vilket språng hon tog. Typ 2 meter upp i luften och 2 meter långt? Hah höll på att flyga ur sadeln. Hon hoppar ju stort när hon hoppar normalt och så nu dubbelt så stort än vad hon brukar. Haha små sött ;)
Vi hoppade sen en bana av hindrena från "blomman" och sen en kombination på båge. Det gick faktist ganska så bra att hoppa banan. Hon blev något stark på vissa hinder och sen oxern så kom hon lite för långt ut på sidan. Men jag hann korigera henne så hon inte sprang förbi.
Sen i slutet hoppade vi bara bågen en gång var. Helen höjde även upp hindret till kanske 80-90? Hoppade bågen två gånger då hon kom fel på oxern och hoppade världens språng så jag tappade stigbyglarna. HAh.
Men andra gången kändes hon riktigt fin! Hon hoppar verkligen super bra :) Lite stort bara, ibland..

Jag är faktist hel nöjd med ridlektionen, det har aldrig känt så bra att hoppa med henne. Det var riktigt riktigt kul idag!
Helen tyckte även att jag hoppade henne riktigt bra idag och typ hela ridgruppen tyckte det med. Man blir så himla glad av att höra sånt! :')

Blomman: (haha ja det ska se ut som en blomma, men mina paint skills är inte de bästa..)
Bild på hela banan:

Super mario

Har SO lektion, är typ klar med arbetet så sitter och spela super mario. Hahha.
Slutar runt tre, ska hem och plugga lite sen åker jag till stallet. Vi har hoppning idag så vi rider tidigare för att hinna hoppa ute innan det bli mörkt. Efter det så ska jag till Max och rida en sväng. Får hoppas plan är ledig så vi kan träna lite dressyr.

Ha det braa.


DAG 16: Detta gör jag på helgerna

Kan variera något men oftast så brukar det se ut så här:
Fredag (Vet inte om fredag räknas som helg? men aja): Skola, rida max, stallvärdinneridning sen ungmöte.
Lördag: Brukar inte göra så mycket, men är ju på solänget och rider Max iallfall.
Söndag: Möte, rida Max, sen så är jag typ bara hemma?

Solve your problems.

Duktiga jag har suttit och pluggat nu i två timmar lite halft. Tog några pauser och såg Bonde söker fru med ;) Hah, men jag får hoppas att allt jag pluggat in i skallen nu sitter tills imorn!
Men ska lägga mig i sängen nu och sova, måste upp tidigt imorn och duscha. Får hoppas jag vaknar av väckarklockan, annars blir det Kaoz med stort K. Håret luktar fortfarande kossa blandat med hest ;) (y) Älskar att mitt hår luktar häst konstant då jag är i stallet varenda dag.. Vill ju heller inte duscha håret varenda dag så ja. Spruta parfym i håret kanske funkar?
Äsh, Godnatt.

Max

Red ut med Max eftersom ponnytravarna hade bokat plan. Red rakbanan, sen red jag över vägen, galopperade upp för en backe där två gånger. Han blev lite övertaggad i galoppen men annars gick det ganska så bra. Red sen tillbaka på rakbanan igen. Det var rätt så mörkt under hela ritten, tur att vi inte mötte på några älgar!
någon gammal mobilbild.

Riggo

Började med att rida Riggo idag på plan. Ida gav oss en övning: Skänkelvikning på långsidorna, halt vid A och C, 10 dm volter i varje hörn. Gjorde övningen i båda varven och i skritt och trav. Det gick mycket bättre att rida han idag. Hade lite mer kontroll över han och han gick i bättre form. Dock så blev han lite små stretig i vissa stunder. Men man lär sig otroligt mycket av att rida han. Eftersom gör jag fel så gör ju han det med, men om jag gör rätt hjälper så går han ju skit bra. (Inte lika bra som när Ida rider han,  men bättre än första gången jag red han) Galopperade inget idag eftersom vi höll på ganska länge med övningen och han hade även longerats innan.
Men ja det var faktist kul att rida han igen, men väldigt jobbigt! Blev helt slut i kroppen än fast jag bara red i kanske en halvtimme. Man måste rida så himla mycket med sätet och nästan inget med handen. Så man måste vara riktigt stark i magen. Sen måste jag även tänka på att alltid hålla om med benen, vilket jag lätt glömmer. Jag sitter gärna med benen typ rätt ut.. ÄNDRING PÅ DET SKA SKE! hah ;)

Dagen

Skoldagen var väl helt okeej. Hade elevens val(musik) på morgongen, gick väl rätt så bra att sjunga låtarna. Öhm, sen så sista lektionen åkte vi till en bondgård och va där och kollade 8) Haha var faktist ganska så chill. Vi kollade typ vart korna var, sen fick vi även testa mjölka, hälsade lite på kalvarna och lät de suga på våra fingrar? hah sen emot slutet så fikade vi :) Vi kom hem runt halv fyra så skyndade mig hem och bytte om och åkte sen till solänget.
Skriver senare hur det gick att rida. Måste plugga på provet som vi har imorn, har knappt börjat.. Lyckat. Har även spanska och engelska gloser att träna in. Känner att tiden inte räcker till. Måste även slänga i mig någon riktigt middag, har bara ätit en macka och det kan man ju inte leva på hela kvällen? B)))
HÖRS!

DAG 15: En person/kändis du vill träffa

Dessa tre underbart vackra människor!
Sen så skulle jag vilja träffa/se live Underoath! Hade varit helt galet underbart grymt coolt ♥

Let the rain pour down on your face.


Staden

Nyligen kommit hem från stan. Hade egentligen ingen lust alls att åka in. Men som tur var så gjorde jag det! Gick runt ett tag och hittade inget.. Men sen sista timmen så bestämde jag mig för att verkligen leta efter några kläder och ja jag hittade några grejer som köptes med hem :)
Ska snabba mig att byta om, äta och dra till stallet!

Några fula bilder på grejerna!
Vantar + halsduk-Ginatricot 200 kr.
Leopardstrumpbyxor-H&M 80 kr
Shorts-H&M 50 kr
Stickad tröja-H&M 250 kr
Grå tjocktröja-BikBok 150kr
Vit cardigan-H&M 200 kr
Allt tillsammans blev typ 1000 kr + Naomis present O_o Känns som om jag är pank nu.

DAG 14: Din högst dröm

Just nu så är det kanske det är en egen hest (a)

Well, I Think I Know.

Hann äntligen kliva upp i tid så jag har hunnit duscha och så. Det är galet mörkt ute nu endå :o Känns som om det kommer bli regn väder idag, eller snö om det fortfarande är minus grader..
Skolan slutar två idag, ska nog in till stan efter. Måste verkligen hitta några tröjor! Sen ska jag även köpa present till Naomi :)
Hahah söt bild på Cornelia och Stefan! Dålig mobil kvalla men lev med det endå ;) Btw, ska även få en ny mobil snaart!

DAG 13: Ett kort någon annan tagit på dig

Glömde igår med..
Hah hittade ingen normal bild på bara mig, inte för att denna är normal heller. Men aja :)

Wazoo

Blev uteritt idag, fick rida Wazoo igen. Vi red botniabanan, hoppstigen och sen hägges rundan hem. Han var väldigt pigg och ganska så stark (men ja vilken häst blir inte det när man rider ut?;))
Men det gick bra endå, han kändes faktist väldigt lugn och avslappnad vissa stunder i traven. Men sen galoppen så var det ju bara full rulle! Haha :) Men han var riktigt mysig idag i boxen, förutom sadlingen då. Men han typ la huvudet i min famn och så höll jag på att klia han på huvudet och så somna han. Hah lite små söt :)

@broo

Har dryg svenska.. Skolan slutar vid fyra, sjukt drygt. Sen så har jag ridning direkt efter som vanligt. Så ska skynda mig hem och byta om sen cyklar jag till stallet och är där hela kvällen då det är U-sek möte vid sju.. Drygt att vänta en timme. Skulle ju kunna gå till Max en stund. Eller så pluggar jag på sexualkunskapsprovet som är på torsdag.
Har huvudvärk, det är typ andra världskriget här på skolan och världen går under på fredag så ha det bra!

Max

Blev en härlig uteitt med Max idag. Super fint väder och det var typ helt vindstilla. Riktigt skönt!
Red botniabanan, upp mott hopstigen och skrittade upp för den. Red sen någon stig som jag aldrig ridit på för att se vart den leder. Dock så blev stigen bara sämre och sämre, jätte stenig så då vände vi tillabaka. Red nerför backen igen och skrittade sen asfalten ner mot travspåret igen. Travade sen av han förbi ridskolan och skrittade sen tillbaka på rakbanorna. Super mysigt väder hela tiden och Max var väldigt lugn idag. Haha såklart så drog han ner huvudet och skakade lite i galoppen då det är så kul ;)

DAG 12: En bild på ditt rum som det ser ut just nu



Söndag

Åker och rider Max och Riggo nu. Lär väl vara där lika länge som igår. Har endå inget vettigt för mig hemma så det är bara nice :)
Har lixom suttit och sett TV i stort sett hela morgongen..

DAG 11: En bild på någon du saknar

(Igår)
Haha Tom ♥ Söt pojke jag och ester hälsade på klassresan? Han såg lite små ensam ut när han satt sådär.

stallet hela dagen.

Blir ett långt inlägg för er som orkar läsa!
Men jag åkte till Max runt ett, gav hästarna lunch. Blev sen en barbacka tur på Max i det underbara vädret! Skrittade rakbanan sen så upp för en backe och tillbaka samma väg. Lunkade mest på hela vägen vilket var otroligt skönt! Mötte inga djur idag så det var ju ASUM!

Ida longerade sen Riggo och vi gick sen till ridplan och jag red då han. Lite nervös var jag innan, då han är så pass känslig och speciell att rida. Jobbade han i skritten på volter och sen red jag lite framdelsvändningar som gick sådär. Ibland blev det bakdelsvändning och ja jag vet inte? Men emot slutet så gick det bättre. Travade sen på volten, det gick faktist ganska så bra då. Man måste rida otroligt mycket med sätet och verkligen sätta sig ner och bromsa i varje steg.
Red sen serpentiner och gjorde avsaktningar på medellinjen. Det gick dock inge bra alls. Hah det blev typ för mycket för min hjärna. Eftersom man måste verkligen hålla reda på allt när man rider Riggo, sen måste man ju hålla reda på avsaktningarna, ställning och massa. Så han ökade väldigt mycket i traven och ja det kändes inte lika bra. Jag spände mig och blev lite små ofokuserad.
Travade sen av han, han kändes något bättre innan vi saktade av. Men ja han var fortfarande pigg.
bushästarna :)

Godenatt

Nyligen kommit hem från kyrkan, hih nice med pizza bakning efter mötet! Dock så blev inte min pizza så himla god, typ helt degig och blä.
Sen så hände det en liten läskig grej påvägen hem.. Eller ja det stod en bil på den mörka vägen innan "Min" väg, helt nersläckt, såg heller inte om det satt någon i den. Men lite läskigt är det endå? Lixom vem åker till typ mitt ute i ingenstans och parkerar en bil? Asså det är ju inga hus bredvid eller något.
På sommaren brukade folk rasta hundarna där, men lixom nu? Det är iskallt och kolsvart ute?
Haha jag vågade iallfall inte cykla förbi den.. Så cyklade en liten omväg istället men det funkade ju med ;) Haha asså jag är så löjligt feg endå.. Men det kan ju ha varit ett peddo? Hah vem vet (a'
Nej men nu ska jag gå och sova, är ganska så mega trött just nu. Måste kanske åka med emelie till stallet imorn vid halv 9... VILL SOVA UT.

Ella bella!

Fick rida Ella på ridlektionen, var ett tag sen jag satt på den hästen. Så ibörjan hade jag glömt bort lite hur hon "fungerade" som. Hon kastade ganska mycket med huvudet när vi värmde upp i traven. Men Helen sa att jag bara skulle driva mer med skänklarna. Efter ett tag gick hon bättre och hon var ganska så stadig i formen.
Vi red en övning då vi rider in på medellinjen, sen vänder man antingen höger eller vänster. Rider in en båge mot medellinjen gör en volt och sen ut igen.
Det gick väl helt okej på den övningen, hon blev lite ostadig i vissa stunder men emot slutet så gick hon bra.
Sen så galopperade vi en långsida och la till en volt i båda varven. I höger varv gick det suuper super bra! Det har aldrig känt så bra då vi galopperat (okej, inte för att jag ridit henne så många gånger. Men endå!).
Hon bar verkligen upp sig själv och kastade inget med huvudet som hon gjorde förut. Vänster var hon något stelare i men i slutet innan vi saktade av så kändes hon nästan lika fin som i höger.
Sen när vi travade av hästarna så gjorde vi samma övning som ibörjan. Hon kändes riktigt hamonisk då, lugn och avslappnad och låg i formen.
Helen tyckte det såg super bra ut under hela ridpasset och hon tycker jag rider Ella riktigt bra. Sänt är riktigt kul att höra och Ella kändes verkligen super fin idag :) 
En fin bild på Ella. som ni ser så är det Pernilla som fotat den!

Max

Blev en stund på plan idag med pojken. Passet gick väl helt okej, han gick ju i hyffsat bra form under hela passet men det var endå inte en så super bra känsla mellan oss två endå på något sätt.
Gjorde samma övning som vi gjorde igår. Red på mittvolten sen så gjorde jag två mindre volter ut ur mittvolten vid medellinjen. Red det i både skritt, trav och galopp. I vänster varv så flyttade han gärna näsan ut, dock så var det mitt fel. Hade lite dålig koll på tyglarna och så.
Ah, det gick ju inte dåligt så jag är väl nöjd endå :)

How did we get here?

weheartit

lite ändrade planer.

Rider inte Riggo idag eftersom Ida inte hunnit longerat han, men jag rider han nog imorn och på söndag. Men jag rider iallafall Max idag :) Tror vi rider på plan om inte ponnytravarna är där, det känns inte så värst lockande att rida ut i skogen igen..Om inte så får jag väl rida till ridskolan och rida där. Nackdelen med det är ju att det kostar en hundring och jag har inge pengar på mig..
Men ja sen så har jag ju stallvärdinneridning och efter det ung.möte om jag orkar. Känner mig lite små trött nu efter orgenteringen. Haha sämst kondis här då! Blev faktist förvånad att jag ens orkade jogga under nästan hela tiden ;o

DAG 10: Hur ser din framtid ut?

Ja det vet jag ju inte riktigt. Beror ju lite på vad jag väljer efter nian och så. Men antingen så kommer jag välja något esetiskt gymnasium, eller något hästgymnasium. Dock känns inte Nordvik så lockade då jag inte hört så mycket bra om den skolan. Annars har jag faktist funderat på att bli utbytesstudent ett år i USA, i typ Texas eller något sånt. Men då vill jag bara flytta dit om jag får bo på någon hästranch ;)
Annars vet jag inte.
Men senare med åren så vill jag ju ha en man, barn, bo ute på landet, ha massa djur, ha ett bra jobb och bara ha det allmänt gött! Vet inte riktigt alls vad jag vill jobba med, det hade ju varit kul med typ polis, eller typ bara bonde! Lixom hur nice är det inte att ha jobbet hemma? ;) Hhaha nej men jag vet inte faktist. Jag kan ju förändras något med åren i mitt tankesätt så vi ser ju hur jag gör.
Det värsta är ju att det är inte så länge kvar innan vi ska söka in till gymnasiet..

Fredag

Ska snart föna håret, det lär väl frysa annars när jag cyklar till skolan känns det som.. Sen så har vi den underbara orgenteringen idag, smått drygt..
Vi slutar iallfall runt tre och då ska jag till solänget ganska direkt efter. Vet inte om jag rider Max eller om jag bara rider Riggo idag? Jag ser ju :) Ska bli spännande att rida Riggo iallfall då han inte ridits på ganska länge, eller Ida har ju longerat han och så. Jag har ju ridit han en gång innan, han var rätt så kul att rida men ganska svår. Men vi ser ju hur det går ;)
Har stallvärdinneridnig ikväll som vanligt, sen är det ju UNG.möte.
Max och Riggo på bilden.

Ramera

Ridlektionen gick faktist riktigt fort idag, kändes som om vi knappt hann göra något :o Men vi började jobba lite självstädndigt i trav. Jag hade på yttersta spännet på inspäningstyglarna så hon var ganska så "fri". Men endå så gick hon i en ganska så stadig form. Helen spände tyglarna sen när vi började galoppera då det blir så svårt annars. Hon kändes riktigt fin, super trevlig i formen och lyssnade riktigt bra för skänkeln. Hon blev ganska så stark i avsaktningarna, men de sista gångerna fick jag tillbaka henne ganska så snabbt.
Helen tyckte att hon såg super fin ut idag och det kändes bra med, trots att hon blev lite småtaggad ibland..heh.
Men ja det börjar gå mycket bättre för oss nu känns det som och jag hoppas att det bara blir bättre! :) Hon blir så himla trevlig att rida när hon väl slappnar av och inte springer med huvudet rakt upp.
Småful bild på oss ifrån Sommras

I should have never thought.

Dagen har varit små dryg, som alla torsdagar..
Rider inte Max idag eftersom det är en annan tjej som ska provrida han. Men rider nog han imorn :) Men jag har ju ridlektion ikväll som vanligt, får hoppas att det känns lite bra som förra veckan :)
Vill ha tillbaka sommaren igen..
pic:weheartit

DAG 9: En vana som du önskar att du inte har.

Typ att jag alltid måste knäcka min käke. Har gjort det i ett år nu för att den har typ hoppat ur led på något konstigt sett. Så jag sitter och knäcker den 24/7, vet inte varför men det är typ tvång att jag måste göra det! Haha lite cepe sådär.


When I know in my heart it's not you.


weheartit

DAG 8: Bild på din garderob.

Tyvärr så visar jag ingen bild, den är så himla stökig just nu så jag vet inte vad. Hah.
Men jag har iallfall 2 skåp och garderoben är vit om ni vill veta. ( hah? )
SKA KÄKA POTATISBULLAR NU!

Dessa djur..

Red ut på Maxen idag, jag hoppades ju verkligen att jag inte skulle möta på några älgar. Men ja, direkt efter vi gått över vägen så ser jag 2 älgar som står och betar i Max och Riggos gamla sommarhage.. Max blev lite spänd men det gick bra att rida förbi. Red sen halva botniabanan, svängde av på en annan väg. Red på en äng där upp mot en väg nära mitt hus. Då hoppade det fram en flock med rådjur från några buskar, Max blev ganska så skrämd.
Skrittade tillbaka ut till botniabanan igen. Såklart så ska det ju stå en räv där på vägen. Jag höll typ på att vissla, ropa och göra massa ljud för att skrämma iväg den. Men den kollade inte ens på mig? Hahha jag blev lite smått iriterad då kan jag ju säga..  Efter en stunds väntan så sprang den iväg. Skrittade vidare till ridskolan och red en stund där på plan så han skulle kunna få slappna av eftersom han var spänd under hela ritten.
Skrittade sen tillbaka till solänget, jag blev inte ens förvånad att älgarna stod kvar på betet och åt..

TACO DAG!

Öhm ska byta om och sen cyklar jag till Max och rider ut en sväng innan det blir mörkt. Hoppas på hela mitt liv att vi inte möter på några älgar..
Vet inte riktigt vad jag gör ikväll, ska väl plugga på glosor. Sen ska jag nog se bonde söker fru bara för att det är så dunder sött!

DAG 7: Vem är den roligaste du vet?

Asså det är svårt att utse en, men Christian är iallfall en av några som jag tycker är riiiktigt roliga. Tråkigt nog så är jag inte med han så ofta eftersom vi inte går på samma skola, han går gymnasium nu och jag har typ nästan ingen fritid längre senare på kvällarna då jag är i stallet varenda dag. Så vi ses inte så ofta även fast vi bor väldigt nära varandra.
Men typ varenda lov så är han, jag och cornelia med varandra 24/7. Haha seriöst det går inte att inte skratta när man är med han. Haha har smått galna minnen ifrån i sommras, börjar typ skratta bara jag börjar tänka på det. Hah nej men ja Christian är en kul grabb! :)

And I wish you were here.

Fick detta dösnygga halsbandet av Naomi idag (sen födelsedags present)! TACKTACKKK KÄRA DU♥

DAG 6: Bloggarna du läser

Jag läser ganska så måånga bloggar, men några av de jag brukar läsa dagligen finns på "länkar" i vänsterspalten. Jag läser typ mest folk jag känner, eller hästbloggar. Brukar nästan aldrig läsa "kändis bloggar" som Kissies, Dessie, Foki osv.

Wazoo

Hade hoppning idag med Wazoo. Vi fortsatte jobba med galoppbyte över hindrena. Gick faktist helt okej, bättre än förra gången :) Dock så höll man på att frysa ihjäl under hela ridlektionen typ. Vi hann även knappt att hoppa något alls nästan. Men aja sånt är livet.

Chillis dagis.

Fick sluta runt ett idag för vi inte hade någon slöjd lärare. DÖSKÖÖNT! Så jag och Naomi, Cornelia och Viktoria drog till stan. Vi kikade på lite kläder och sånt, jag hittade dock inget.. Varför kan jag aldrig hitta saker när jag behöver det??
Får väl ta och kolla på internett istället och beställa hem..

Max Factor

Blev barbacka på plan, det stod massa koner uppställda så använde mig lite av de när jag red. Var nå slalom, volt och en båge med koner. Värmde upp på den banan i trav med lite avsaktningar till skritt och halt på vissa ställen. Försökte sen att jobba han i öppna och sluta. Har dock glömt bort lite hur man gör men jag flyttade iallfall in framdelen och bakdelen i både skritt och trav efter fyrkanten. Jobbade sen i galopp bara efter fyrkants spåret med lite volter, haha han blev lite små busig ett tag och körde ner huvudet men det gick bra ;)

DAG 5: En film som är värd att se

Finns massor :o Men Twilight filmerna är ett måste att se, även Pirates of the caribbean. Sen så typ alla filmer som Leonardo DiCaprio är med i är helt galet braiga, ex. Catch me if you can, Shutter Island och Inception.
Det finns massor bra filmer som är värd att se men här var iallfall några, kunde inte hålla mig till en..(a'




Söndag

Känner att mina rubriker och inlägg blir mer och mer tråkigare för varje dag.. Haha har ingen ork att komma på något att skriva. Ska till Max runt ett-två och rida på plan iallfall. Jag får se vad vi hittar på, ahha jag är så dålig på att komma på övningar.

DAG 4: En person du ser upp till.

Mina äldre syskon skulle jag nog tro. Eller jag vet inte :o

Uteritt

Red ut med Sara som sagt, det är så mycket roligare att rida ut med andra istället för att rida själv hela tiden!
Vi red botniabanan, sen upp en bit mot hoppstigen. Vände sen tillbaka hem igen.
Han kändes helt okej, blev lite små pigg i vissa stunder i galoppen, men han drog ju inte iväg eller ökade för mycket. Travade även nästan hela botniabanan och han var super lugn hela tiden. Han brukar ofta springa iväg med stora kliv men nu var han lugn och snäll :)

LÖRDAAG

Gårkvällen var kul, dock så gick det inte så bra för vårat lag i minuten. Men ja det var kul att se alla andra när de gjorde alla tävlingar :) Kom hem runt halv tolv.

Ska snart till Max, eller ja om lite mer än en halvtimme. Ska rida ut med Sara vid 12, blir nog skoj :)

Max på ridlektion

Det gick faktist helt okej att rida Max idag. Han har ju inte ridits så mycket i nya underlaget så det är ju lite nytt för han, även alla hästar runt omkring han. Så han var lite små tittig ibörjan men efter ett tag slappnade han av. Vi tränade på framdelsvändningar på en liten fyrkant. Galoppera lite efter långsidan några gånger i båda varven. Han blev rätt så pigg efter galoppen och sprang gärna på med stora kliv men när vi travade av hästarna så fick jag han i ganska så låg form och lugnt tempo. Han skötte sig helt okej endå :)

Nu kommer vi till den lite mer läskigare delen..
Lunkade på vägen till solänget, inga gatulyktor eller något så man såg ju inte så mkt. Jag kände hur Max typ spände sig och började gå fortare. Tänkte att jag kanske råkade snudda till med sporren eller nå.
Vi mötte en bil, sen när den kört förbi oss så stannade den. Fattade inte varför så jag fortsatte att kolla bak. Då såg jag där strålkastarna lyste. En fet stor älg tjur. Den hade gått efter oss på vägen?
Seriöst jag ska aldrig mer rida utanför solänget... Haha nej men,.LÄSKIGT endå att bli förföljd av en älg..

Kvällens planeringar.

Vid fem någon gång så åker jag till Max, ska borsta lite på Riggo och sen göra iordning Max. Rider han på stallvärdinneridlektionen ikväll. Får se hur det går :) Efter det så ska jag fodra hästarna sen skynda mig hem och duscha innan jag ska till kyrkan då vi ska köra massa tävlingar och sånt. Såg ni Minuten på TV då det gick för ett tag sen? Vi ska typ köra sånna liknande tävlingar :) Man kan vinna 35 godispåsar! GALEEEET! Så uppdateringen ikväll blir nog inte så super bra då jag troligtvist inte kommer hinna sitta vid datoren.

BTW, fick jag en försenad present av Viktoria idag. SÖT TJEJ! Fick godis och presentkort ♥ TACKTACKTACKTACK!

DAG 3: Dina kompisar

Jag har väl några vänner och några "närmare" vänner. Men jag är sjukt glad för de vännerna jag har för de är så himla unerbart söta och roliga så man dör!
Hhaha nej men kärlek till alla ni ♥
Sen så fyller NAOMI 15 år idaag så alla veet :D

söt bild från klassresan!

Ramera (igår)

Hade Ramera igår på dressyren. Det gick seriöst SKIT dåligt i början, hon sprang med huvudet uppe hela tiden och ja det gick inte alls. När vi började galoppera så hämta Helen nå hjälptyglar som hon brukar ha, har dock aldrig ridit med de. Men ja precis efter hon satt på de så gick hon i from i stort sett hela lektionen. Även i galoppen ;o Blev lite smått förvånad. Det gick verkligen att rida henne "normalt".
Vi red mycket självständigt, så jag red lite övergångar så hon ska hålla formen hela tiden och det gjorde hon? Det var verkligen som att rida en annan häst. Visst är det ju lite fusk med hjälptyglar men Helen sa att inte ens hon eller Camilla kan rida Ramera i form utan de. Och det är ju bättre att hon kan jobba i form så hon får bygga upp galoppen än att hon ska springa med huvudet uppe. Så ja hon var riktigt duktig igår :)

Max

Red ut en sväng på Max runt ridskolan. När vi var på "galopp" sträckan så brukar han vanligtvist bli mycket pigg men nu hade han värsta lugn galopp och han drog inget eller så. Men såklart så ska det ju vara något i skogen, vet inte om det var älgar eller nå. Men han blev iallfall skrämd när det knakade tilL så han började tokskena. Smått läskigt då jag hade hackamore på han. Sen så på slutet av vägen så är det ju nerför med. Fick lite små panik att få stopp på han. Men efter ett tag så kunde jag vända runt han på en volt. Dock så var han hur trippig som helst efter det. Så red till ridskolan och travade lugnt av han där så han kunde få slappna av. Höll inte på så länge för det började spö regna. Så då red jag tillbaka till Solänget. Blev hur blöt som helst..
Hatar att det alltid ska vara så mycket älgar framme nu på hösten..


ÄCKLIIIGT

Har tappat bort min MP3 i stallet typ.. Eller så har någon tagit den. KUL? Nej. Visst den är ju direkt inte dyr, kostar säkert bara några kronor på clasohlssons. Men endå jag hade masssoor av låtar och fy vad drygt att ladda ner alla igen.. Hoppas jag har tappat den och någon har hittat den på stallgolvet..
Men om det nu är så att någon har snott den så får jag väl bara säga kul för den personen, du får iallfall lyssna på bra musik i öronen...

BLÄBLÄBLÄ

Visste att denna dag skulle bli dryg. Huvudvärk stort sett hela skoldagen. Jag får väl hoppas att hästarna får mig på bättre humör! Ska träna spanska glosor ett tag nu sen åker jag till Max och rider ut en sväng.

DAG 2: Din favorit tid på året.

Såklart sommaren! Det finns seriöst inget dåligt med sommaren :o Det är alltid rolig, man gör alltid saker, man kan vara ute dygnet runt typ. Sen är det så himla kul att rida på sommaren, fota, bada, grilla och äta glass 24/7.
Hah jag är helt klart en sommarmänniska eftersom jag även föddes på sommaren! ;)

School time.

Sitter och borstar tänderna nu och ska snart bege mig till skolan. Känns som dagen kommer bli tråkigt, dåligt väder, tråkiga långa lektioner, slutar tre.. Säkert äckligt mat med.
Rider Max efter skolan sen så är det ju ridning på stallet.

DAG 1: En bild tagen nyligen på dig och 15 intressanta fakta om dig själv.

Har typ ingen nytagen bild på mig, detta var typ från flera veckor sen. Men jag fotar typ aldrig massa ego bilder på mig själv, haha jag ser alltid så himla skev ut..

Intressanta fakta om mig själv? Intressant vet jag inte om det blir men aja.
•Jag är halv finsk.
•Musik är en stor del utav mitt liv.
•Jar har aldrig gjort illa mig så att jag behövt åka in till sjukhuset/vårdcentralen.
•Jag älskar när folk spelar piano!
•Jag har bott i Uppsala i 7 år?
•Hästar är mitt största intresse.
•Jag hatar att äta kött men är endå inte "skriftligt" vegetarian?
•Jag sover alltid med 100 kg kläder på mig + duntäcke ♥
•Jag gillar att fotografera.
•Jag har 5 syskon.
•Jag är inte allergisk mot något.
•Jag har varit i Thailand 2 gånger och jag ÄLSKAR landet och människorna där!
•Förra året så hade jag typ konstant huvudvärk i nästan ett år. Börjar bli bättre nu som tur.
•Jag hatar att åka bil och buss.
•Jag är mörkrädd.

30 dagars lista lite lätt.

Det kanske är kul med en sån här lista för er att läsa? Vad vet jag :) Kör på det endå eftersom jag har så tråkiga inlägg.

1. En bild tagen nyligen på dig och 15 intressanta fakta om dig själv
2. Din favorit tid på året
3. Dina kompisar
4. En person du ser upp till
5. En film som är värd att se
6. Bloggarna du läser
7. Vem är den roligaste du vet?
8. Bild på din garderob
9. En vana som du önskar att du inte har
10. Hur ser din framtid ut?
11. En bild på någon du saknar
12. En bild på ditt rum som det ser ut just nu
13. Ett kort någon annan tagit på dig
14. Din högst dröm
15. En person/kändis du önskar att du träffat
16. Detta gör jag på helgerna
17. Hit vill jag åka innan jag dör
18. Här handlar jag helst
19. En bild av dig och dina vänner
20. Bild på det du köpte senast
21. Favorit ställe
22. En tv-serie du älskar
23. En bild på dig från förra året och nu, har du förändrats?
24. Ett kort på din data
25. Detta är jag beroende av
26. Något du vill ha just nu
27. Din favoritlåt
28. Bild på sminket du brukar använda
29. Detta åt jag till frukost
30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar

Max

Jag red på plan en stund med hackamoret. Han kändes faktist riktigt fin, väldigt låg i formen, lugn och lyssnade super bra på sätet! Jag tränade ganska mycket "lydnad"/övergångar/lösgjörande typ. Red först ibörjan på en 8-volt och ställde han åt båda hållen i skritt och trav. Sen så red jag på serpentiner, red en båge i olika gångarter. Testade även i slutet att galoppera från halt på bågarna. Det var han riktigt duktig på, han tog inte ett enda skritt steg innan galoppen. Sen var han även mycket lugnare idag när vi saktade av från galoppen, han brukar springa iväg i trav men nu saktade han av till normal arbetstrav de flesta gångerna :)
Men jag red inte så länge idag kanske ca 40 minuter eftersom jag var lite seg att komma ut på plan och skulle till ridskolan vid en viss tid.

Hearts A Mess.

Nyligen kommit hem från skolan, ska slänga i mig lite käk sen cyklar jag till Max och rider en sväng. Efter det så ska jag till stallet för lucia träning. Kommer väl hem ikväll med lite uppdatering ;)
BYE

I'll pause this game


When I Go Down.

Ska försöka lägga mig i sängen och sova. Får se hur det går. Är det bara jag som ligger uppe flera timmar och tänker innan jag kan somna? :o Lägger jag mig vid 10 så ligger jag typ i två timmar och tänker i mörkret? Jag ska seriöst börja ta sömnpiller! Haha nej men endå, det är feet jobbigt att ligga vaken så himla länge hela tiden O_o
Jag skulle vilja kunna somna på en gång då jag lägger mig på kudden, men det är ju bara att drömma vidare om det..

You are my world.


Tisdag är det idag då.

Skolan gick väl hel okej, vaknade dock försent så hann inte duscha håret innan.. ÄCKLIGT HÅÅR!
Hade spelning själv idag, så himla pinsamt att sjunga själv. Hah typ när man ska sjunga upp, nej huvva.. Men ja Hanna tyckte iallfall att jag hade utvecklats super mkt med sången och att jag hade fått en super fin ton i rösten eller hur man nu ska säga. Sånt är ju alltid kul att höra :)
Hade ju prov idag med, jag svarade på allt men kände mig endå inte helt säker på allt..

Ska plugga lite på matten nu innan jag drar till stallet som stallvärdinna.

MEN USCH.

Har ju eng.prov imorn. Känns som om jag kommer feeet kugga.. Kan typ inget, sen så har vi massa grejer som vi knappt gått igenom och jag vet inte om vi kommer ha det på provet imorn? Vill verkligen inte få IG på provet, vill ju inte direkt att mitt betyg ska sänkas för att jag fick IG på ett prov. Sen så är inte mamma hemma heller så hon kan inte hjälpa mig att träna eller någoot.
Förstår inte varför jag började träna så seent.. DUM ÄSTER.

Let's go again.


Wazoo.

Hade Wazoo idag på ridlektionen, hade cavaletti. Har ridit han två gånger förut och ja han är väl kul att rida när det väl går bra. Idag kändes det inte så bra dock. Han var väldigt pigg och drog iväg flera gånger i traven och galoppen när vi värmde upp. Det gick något bättre på övningen. Vi hade tre "små" hinder med 20 meters mellanrum, vi la sen en volt åt vänster efter ena hindret och höger efter andra. Sen var ju själva meningen med övningen att vi skulle byta galopp över hindrena. Några gånger böt han när jag verkligen förberedde innan hindret. Sen var han ganska så mycket lugnare, det gick enklare att samla upp galoppen och så :)
Emma och Wazoo från i sommras.

LEDIG

Ingen skola idag, små skönt :) Har typ suttit och fettat mig vid teven ett bra tag. Funderar på om jag ska ut en stund och fota lite i det fina vädret. Måste även ta och plugga lite, har eng.prov imorn och matte prov på onsdag.. Känns som det kommer gå KAOZ. HAh.
Kanske drar ner till stan en stund? Eller jag vet inte.

Maxiis


två muppbilder :

Let it shine.

Hösten är faktist ganska så fin endå..

LÖVE

Blev en barbacka tur upp till vittsjö. Otroligt fin väder blev det under hela ritten, suuper mysigt :) Vi var kanske ute i lite mer än en timme eftersom det tar ju en stund att skritta upp för hela långa backen. Den är så hård och stenig på vissa ställen så det känns ju inte kul att galoppera och trava massa.
Hade ju med mig kameran så det kommer upp en bildbomb lite senare! :)
Ska käka nu!

Run with face to the ground.

Ska cykla till Max och rider nog ut en sväng upp till vittsjö tror jag. Tar nog med mig kameran och fotar lite eftersom det är sjuukt fin där uppe nu på hösten :D Vädret verkar även bli bättre så :)


Baajs huvud.

Kom nyligen hem från själevad, öhm det gick väl helt okej att spela och sjunga. Var lite nervös ibörjan men sen så kunde man faktist slappna av lite. Dock så var ljudet otroligt dåligt, hörde inte mig själv eller någon annan eller min gitarr typ. Hah.
Har spännings huvudvärk.. Så ska väl typ gå och lägga mig nu och kanske se någon film eller bara sova.

Rolling in the deeeeeeep.

Hade sound check vid tre, eller det blev lite senare. Det gick ju inte dåligt? Men jag var heelt galet nervös :o fattar inte varför. Typ hela benet skakade O_O Hhaha skevt.
Vi spelade inte igenom hela låten och vi ville träna mer så vi åkte till kyrkan och har tränat där nu i någon timme. Känns rätt så bra. Stämmer, bakgrunds sång, piano, gitarr, takt och sånt satt bra och jag hoppas att det låter lika bra ikväll! Dock kommer jag nog vara minst 100 gånger mer nervös ikväll när det är publik och allt! :'o Sen är det första gången jag spelar gitarr på en uppvisning :o hoppas jag inte total failar..
Japp det är vi brudar som spelar Rolling in the deep ikväll! ;) hahhaha..
Lite söta är vi ju ♥
Snodde bilden av Vikkitorias.

Max Factor

Red Max på plan idag. Ida kollade på och gav oss lite övningar och sånt att göra. Tränade mycket tempoväxlingar och övergångar. Han kändes riktigt fin under hela passet, han var lite små seg för skänkeln ibörjan men efter ett tag så lyssnade han bra :)
Han blev väldigt svettig så duschade av han efter ridningen. Det är nog bra att han får gå lite hårdare pass ibland, annars blir det bara flumm ridning typ tycker han ;)

RSS 2.0