I'm fine, I'm in control.



Freedag rinner ut

Sorry guys men har inte hunnit suttit vid datorn idag alls. Skolan slutade vid tre, direkt efter det så åkte jag till Max. Fikade lite med Ida, Idas pappa och Björn. Red sen Max på plan en stund, jobbade med lite övergångar och så. Gick sen över till ridskolan och red ut med stallvärdinnorna. (ovanligt?)
Fick rida Ella, går det att inte gilla denna häst alltså? Så himla trevlig och känslig och suuuper snäll så man bara smälter! :') Haha nej men hon är verkligen super kul att rida.
Efter det så åkte jag och mamma till hemköp och hämta ut min jacka som kommit. Den var inte riktigt som jag tänkt mig men den passade väl helt okej, lite kort i ärmarna.
Kom hem, skyndade mig att byta om och drog sen till kyrkan. Har nyligen kommit hem därifrån och ska snart gå och lägga mig. Öhhm. Känner att detta inlägg blev lite rörigt?
GODNATT.

Hoppning Ramera

Hoppade typ fälttävlans hinder idag och lite "titthinder". Hm det var lite svårt ibland då hon lätt blir stark och eftersom hon bara ser på ett öga blir det ju ännu läskigare att hoppa "titthinder". Hon sprang förbi några hinder någon gång men annars hoppade hon super fint idag tycker jag.
Vi hoppade även en trippelbarr, var super nervös innan men hon hoppade galant! :)

Hundrade inlägget!

Hur ska detta fungera som?
•Ska vara klar med etologi uppgiften imorn, vi började med den igår?! Är inte ens nära klar.
•Ska ju hinna träna in spanska gloserna tills imorn + text.
•Måste fixa klart kristendom uppsats som ska lämnas in om en vecka.
•Har engelska prov och matte prov nästa vecka. Engelska är jag ju sämst på, sen så matten är aap svår. Hur ska detta gå?
•Sen så måste jag + brudarna hinna träna någon gång tills på lördag då vi ska spela på kulturnatta. Det är typ kaooz nu..?
•Sen så måste jag ju hinna med stallet och Max med.
STREESSIGT.

Ska äta något nu sen cyklar jag till stallet och rider. Tror jag skippar Max idag eftersom jag måste fixa klart etologin uppgiften tills imorn + spanskan!
BYE!

Efter regn kommer sol? Tveksamt.

Cyklar snart till skolan, öhm känns som om dagen kommer bli dryg då vi bara har tråkiga lektioner.. Vi slutar runt tre efter det så ska jag väl hem en snabbis sen runt fyra åker jag till stallet då vi rider tidigare med tävlingsgruppen idag då vi ska hoppa ute :) Blir nog kul, tror jag kommer rida Chancy? Blir nog bra, Helen sa att hon hoppade super bra så :)
Efter ridningen så ska jag nog till Max en sväng och kanske bara skrtta en stund på plan eftersom det blir så mörkt så fort nu..
Jag får allt se hur det blirrr :)

Immanu El

Sitter och lyssnar på mys bandet Immanu El. Deras låtar är så magiska på något sätt. Helt underbara! ♥

Hägges rundan.

Red hägges rundan idag med Max, var ett tag sen jag red där. Han blev lite skrämd av en gren som gick av i skogen tror jag? Det brakade till värsta högt iallfall så han började galoppera iväg. Som tur så fick jag stopp på han ganska snabbt. Dock så var han ganska så tittig hela ridturen pga det.
Hah sen så när vi skulle gå över bron så vägrade han att gå över, höll på att backa och massa. Men efter en övertalning som ungefär löd så här "Okej, visst vi behöver inte gå över. Vi behöver inte galoppera idag (brukar alltid galoppera efter vi gått över bron) vi kan bara skritta tillbaka.." Hah då tittade han på mig och så tröck jag lite med skänklarna och då kunde han genast gå..;) haha tjurponnyn som älskar att galoppera? nänänä! ;)

Två små charmiga bilder på Max idag ;)

Home.

Så nu har jag kommit hem från Umeå, det var väl inte så värst super kul där borta. Sög på alla grejer, mådde typ illa hela dagen, har fet ont i huvudet nu. Hahha men ja bussresan hem var ju lite lagomt kul och störd...!
Ska slänga i mig något att äta nu sen så ska jag cykla till stallet och är ju där hela kvällen.


UMEå

Nu sitter jag med min käära skola i en buss upp till Umeå.. Vi ska på någon fridrotts tävling grej mellan olika skoler. Ser inte fram emot det så himla mycket eftersom jag inte är bra på fridrott alls och jag HATAR att tävla fridrott. Vet inte varför men mår typ alltid jätte illa och uscha..
Hm men ja någon måste ju vara sämst så varför inte jag? :)
Vi kommer även vara där heela dagen, kommer typ hem run fem.. Så jag får sticka direkt till stallet efter det. Kommer vara lagomt trött, men ja LIFE IS HARRD!

Nej men ja, ha det gött. Fixar kanske några tidsinställda inlägg (som detta inlägg är).

Ny jacka!

Klickade just hem denna jacka från Monki, får hoppas den passar mig! Älskar jackan nå otroligt mycket och färgen, tack till mamma som betalade för den! :)

Schampo.

Haha första gången jag använder schampo på flera månader. (fräsch tjej) Men jag har ju kört balsammetoden hela sommaren men känner att det inte var något för mig. Sen hittade jag även inget bra balsam jag kunde använda så nu slutar jag med det!
Ska snart dra till skolan, öhm öhm. Slutar fyra idag.. Lagomt drygt sen så ska jag ju till stallet, har teori idag.

Max och Riggo

Några utav bilderna, haha galna hästar ;)
Bilderna blev inte såå super bra eftersom ljuset var lite dåligt och så.

Efter nian?

Vi höll på att snacka om vad jag vill göra efter nian när vi åt idag. Asså ärligt talat så har jag ingen aning, vet inte alls vad jag vill göra. Mamma gav som förslag att jag kunde vara utbytesstudent ett år i typ Texas. Hon var det efter hon hade gått ut nian och lixom hur kul skulle det endå inte vara? Tänk att typ bo hos en familj på någon hästranch? Cowboys ♥
Haha nej men endå fy vad kul det hade varit!
Men sen kom jag ju till verkligheten igen, jag åka till texas? Jag vill typ inte ens åka utanför Ö-vik och plugga. Haha nej men jag vill ju endå inte lämna det jag har här. Visst det är ett år men hur i hela friden ska jag klara mig? Jag kan inte ens prata engelska O_O hahah jag kommer dit bha "Hejlo Maj Najme Is Ester, And Ij'm Gona Livv Häre"
Hahha.
Men ja man vet ju inte vad som sker.. :)

Bilder på Riggo och Max kommer upp strax!

Bus hästarna!

Åkte till stallet efter mötet och då släppte jag och Ida hästarna på ridplan. Vi var lite oroliga ifall de skulle hoppa över eftersom staketet är inte så högt. Men ja ingen av hästarna hoppade ut iallfall som tur :)
De busade runt lite ibörjan i några minuter sen så stod de mest i ett hörn.
Jag fotade även lite  så jag lägger väl upp några senare när jag kollat igenom de och så :)

Älskaa



Inget vettigt.

Igår kväll så såg jag en film med Emanuel. Vet inte vad filmen hette men både Leonardo Dicaprio och Johnny Depp var med. Hahha sen så var filmen typ gjord 1993 så de var jätte små och söta! Filmen var lite små seg vissa stunder men annars var den väl bra :)

Ska till kyrkan nu, sen ska jag till Max och rida ut en sväng med Ida tror jag :)

Dressyr träning för Gunilla.

Vi red inne i ridhuset och ibörjan så ville hon bara se hur jag rider som. Så jag började trava lite på volten och hon kollade min sits. Hon tyckte jag var väldigt följsam och mjuk och att jag hade ett bra skänkelläge. Det enda jag behövde tänka på var att försöka böja på armbågarna mer, speciellt vänstern då den lätt blir rak. Även att jag ska kolla framåt, jag lägger lätt huvudet åt sidan eller kollar innåt och då blir ju hela min överkropp sne.
Red även lite små volter i traven och red lite skänkelvikningar. Sen i galoppen så red jag lite förvänd galopp i båda varven på serpentiner.
Emot slutet så travade jag på en ganska så liten volt runt henne och gjorde lite mer avsaktningar.

Jag är väldigt nöjd med ridpasset, Max skötte sig riktigt bra och tyckte det nog var kul att få jobba lite :) Han hade även super trevlig form under nästan hela ridpasset.
Gunilla sa att det såg ut som att Max verkligen trivdes med mig på ryggen, att han var väldigt avslappnad och så. Det är ju en sak som är väldigt kul att få höra från andra :)
Gammal bild.
Eller ja gammal och gammal, den var ju inte tagen nyligen iallfall ;)

Gone.

we♥it.com

We're forgetting our forgiveness

L♥VE!

Max Factor.

Red på plan igen bara för att checka han tills imorn eftersom jag ska träna för Gunilla. Spännande :)
Men han kändes faktist rikitigt fin, rätt så lugn var han med. Jag red ganska mycket på böjda spår, red även lite ökningar snett igenom. Haha asså vilken power! Han tog verkligen i allt han kunde i varje steg kändes det som, söt ponnyn :)

Peanut butter.

Hahhaa asså åh idrotts lektionen idag INMY♥!
Vi hade fridrott så då var jag och några till inne i gympasalen och hoppade höjdhopp. Hahha asså ja. Skrattade så jag började gråta.. heh.
Men ja man såg ju ganska så roliga hopp över ribban. Typ Oskar landade på golvet och blev halv kastrerad av ribban. Öhm Daniel hoppade rätt in i väggen (AJ!), Jonathan typ satt sig på ribban, sen så hoppade han även in i stoplen.
Hhaha asså ja jag små dog i vissa stunder.

Just nu sitter och käkar riskakor med jordnöttssmör på! FET GOTT!
Ska åka till Max runt fyra tror jag och riida, har stallvärdinne ridning sju så måste hinna dit med :)
Får hoppas att det inte börjar regna, det ser lite mörkt ut på himmelen..

Stay So Close.





Chancy

Red av någon anledning Chancy idag istället? :o Hah Helen tyckte jag skulle få rida någon häst jag kunde arbeta med "riktigt" typ. Men ja det var ju inte helt fel det heller. Hon var väl hyffsat fin under hela lektionen.
Vänster galopp tyckte hon var lite svårt att jobba i. Både i form och även när vi red förvänd. Men höger var hon fin i. Vi red även samma övning idag som i måndas med skänkelvikningen. Hon var lite småseg för skänkeln ibland, men var man bestämd och sa åt henne att jobba så korsade hon benen fint.
Jag är väl rätt så nöjd med passet. Det är ju andra gången jag rider henne och hon är heller inte så genom arbetat i dressyren sa Helen med. 
Sen så hatar jag fortfarande hennes sadel, den är typ super liten och hel knasig ;o Haha jag tror jag har skämts bort lite i Max suuper sköna dressyr sadel ;)

Max

Åkte till Max runt fem, det spö regnade så jag borstade lite extra på han idag. Höll på i kanske en timme och borstade, haha jag borstade nog med alla borstar som fanns i stallet ;'o
Flätade även manen och svansen och gosade lite extra.
Satt på han benskydden och tänkte vänta tills regnet slutade, men asså ja det höll ju på hur länge som helst. Någon gång efter sex så duggade det endast lite så då gick jag ut med han och jobbade han lite från marken. Ifall det skulle börja regna igen så var det ju bara att gå in.
Gjorde lite övningar som vi gjorde på ridskolan. Backa, korsa bakbenen, inkallning och "följa john". Han var faktist riktigt duktig på alla dessa övningar.
Efter en stund så började det regna igen och då gick jag in igen. Stod och pysslade lite med han bara. Sen efter kanske 10 minuter så slutade det. Då bestämde jag mig för att skritta barbacka en stund runt travbanan. Red runt en sväng på inre banan sen så arbetade jag han lite i skritten på stallbacken. Han var duktig :)
Höll bara på i ca 20 minuter. Gick sen in och fodrade hästarna och gick över till ridskolan.

Farväl

Åker snart till Max och rider. Tror jag tar en sväng i skogen barbacka eller nå. Har ju ridlektion sen ikväll, över 2 veckor sen jag red Ramera ;o
Asså åh, jag vet fortfarande inte hur jag ska göra som i tävlingsgruppen. Visst jag gillar ju att rida Ramera men hon är så himla svår på något sett. Lixom man kan knappt arbeta henne i galoppen alls? Det känns ju lite jobbigt att hålla på att försöka "bygga" upp henne. För när jag bytte från Durum så ville jag ha en ganska "enkel" häst att rida och tävla eftersom jag fick typ halvt utbilda Durum och jobba med han hur mycket som helst för att han skulle kunna gå hyffsat stadigt. Visst det var ju kul att se framstegen vi gjorde men jag känner inte riktigt att jag har ork att göra om samma sak igen fast med Ramera. För det är ju tävlingsgruppen jag rider i och jag vill ju utvecklas inom tävlingen. Men det är ju lite svårt när Ramera knappt kan jobba i en stadig form i alla gångarter.

Uppdaterar kanske ikväll efter ridningen!

Max

Värmde upp i skritt, trav och galopp. Han kändes hyffsat okej. Red sen ungefär samma övning som vi gjorde i måndags. Skänkelvikning in mot medellinjen, gjorde en volt och red sen skänkelvikning ut på spåret igen på båda långsidorna.
Testade sen att göra skänkelvikning i galopp, det gick väl sådär. Han korsade iallfall några steg kände jag :)
Emot slutet så red jag skänkelvikning halvt igenom med lite avsaktningar till skritt på vissa ställen. Han flyttade riktigt bra :)
Gav han även små skritt pauser då och då under hela passet.

You're clouding up my mind.

Bara jag som blev lite små fascinerad av molnen på himmelen idag?

I can't say a word.

Skolan var väl helt okej. Jag höll i elevens val lektionen eftersom våran lärare är i Canada. Hahha ja det gick väl inte så bra eftersom jag inte hade nå akord på låtarna vi spelar så jag försökte spela piano till ibörjan men det gick så dåligt så vi sjöng istället till låten ;)
Haha sen har väl hela dagen varit som vanligt. Jeremia lekte countrysångare hela dagen typ. Hahha!

Ska äta något nu sen åker jag till Max och rider på plan! :)

Ella

Red Ella idag. Helen var borta så vi hade en annan ridlärare, vilket funkade helt bra också :) Vi började värma upp hästarna i skritt, trav och galopp. Jag började ställa lite för höga krav på henne ibörjan kände jag. Så hon började kasta med huvudet ganska så mycket i galoppen. Men sen när vi började på övningarna så hade hon en hyffsat bra form hela tiden och var väldigt lugn.
Vi red volter på mitten av kortsidan, sen red vi in mot medelinjen på långsidan och gjorde en volt sen ut på långsidan igen. Vi gjorde sedan samma sak fast vi la till skänkelvikningar när vi red in mot medellinjen.
Hon förstod inte så mycket vid skänkelvikningen men några steg flyttade hon.
Sen emot slutet så fick vi testa att rida skänkelvikning i galopp, dock så red jag inte det utan galopperade bara. Eftersom hon har nog svårt att kunna galoppera stadigt så känns det bara jobbigt att behöva ställa ännu högre krav på henne som hon inte klarar av.
Men ja jag är helt nöjd med ridpasset, när vi travade av så kändes hon väldigt fin. Sökte sig neråt och slappnade av. Johanna tyckte även jag red henne väldigt bra eftersom hon är väldigt svår och speciell :)

Usch har ap ont i huvudet, försöker fixa lite läxor-går inte så bra. Åker till stallet vid halv fem, har ju ridning. Tror jag kommer rida Ella igen? Eller vet inte.
Efter min ridlektion så har jag U-sek möte och sen lucia träning, vi ska typ dansa.. Jag får hoppas min huvudvärk går över annars så vet jag inte vad jag göör.
¨


Uteritt på Max

Red ut på Max idag, red botniabanan och sen upp vid hoppstigen. Red bara slingan en gång, hoppade inget eftersom det var så himla dålig väg. Skrittade sen runt lite på några stigar lite här och där.
Skrittade sen hemåt på botniabanan och travade av han en stund innan ridskolan. Vi var ute i kanske 1 h, var faktist riktigt skönt väder! Det är så himla mysigt att rida nu på hösten endå :)

Måste även försöka planera in vilka dagar jag ska börja rida han eftersom Ida inte kommer kunna göra det längre. Så det blir bara jag som rider han nu tillsvidare, om hon inte hittar någon medryttare/fodervärd som kan betala. Någon som vill bli det?
Ska väl iallfall försöka åka dit så ofta som jag kan, annars lär han bli helt överpigg om han får vila flera dagar i veckan.. ;)

Max

Red Max på ridplan, red lite skänkelvikningar i både skritt och trav efter långsidan och medellinjen. Gick bra, han var lite små stel. Sen jobbade jag lite i galoppen på volter, serpentiner=förvänd galopp.
Han blev lite pigg efter galoppen men efter ett tag när jag började trava av han så blev han riktigt lugn och fin.

Ska se film nu med chirre o dirre!

Trying to figure out this life



Stadeen

Åkte in till stan en stund, lämnade tillbaka några böcker jag lånat på bibblan. Försökte även leta efter någon typ av tjocktröja då jag knappt har några alls ;o
Hittade ingen snygg alls utan jag köpte hem mig ett par skor och en skjorta istället.

Ska åka och rida Max efter maten, blir nog dressyr på plan om den inte är uppbokad.

Hej åh hå.

Jag känner hur roliga mina rubriker är nuförtiden.. Hah, gårkvällen så var jag ju på kyrkan. Det var trevligt :)
Öhm, kom hem kanske runt halv elva. Flyttade tillbaka min teve från rebeckas rum för jag skulle se film. Ja det gick ju bra.. Haha den väger typ mer än vad jag gör. Men ja efter några 1000 försök så rullade den in till mitt rum.
Såg typ halva Shrek, den sista filmen. Haha den var typ läskig O_O

Sen så drömde jag typ värsta cepe dröm och när jag vakna så hade jag på något sätt kastat min kudde på golvet några meter ifrån sängen?

Bus heeest!

Red ut med Ida, eller hon körde en av nordisarna de har. Hah ja jag blev ju inte direkt förvånad när vi började trava att han travade iväg med ökade steg. Hah söt häst. Vi red på rakbanan sen över vägen, travade sen när vi ridit förbi ridskolan. Då var han lite lugnare. Vi red sen upp över ridskolan där Ida brukade rida intervaller med Max förut i galopp. Så då blev han ju hur pigg som helst och bara sprang iväg. Det blev ju inte heller bättre att två travare kom bakom oss. Men ja efter ett tag så gick det ju att sakta av och vi lät travarna gå förbi. Skrittade sen vägen hem, han var lite trippig men jag red lite skänkelviknigar efter vägen så han hade något att göra.
Haha jag hade inte förväntat mig så mycket annat eftersom han knappt blivit riden nu i veckan.
Skulle ju få bilder av Sofia från tävlingen. Men det måste typ va något fel på min hotmail eller nå. För hon hade skickat bilderna två gånger men jag har inte fått något? ;o
Sen kan jag typ heller inte logga in på MSN utan måste logga in på hotmailen. Kanske det som är felet att det inte går? Eller jag vet inte..

Helt slut..

Usch är feet trött, varit på skyttit från 1 till halv 4. Höll ju på att fridrotta och massa sånt, som jag suger på. Det enda som jag kanske är lite bra på är höjdhopp, men jag är ju direkt inte super bra. Sen är det så himla läskigt när det blir så högt, typ runt 130 O_o

Ska byta om till stallkläder nu sen drar jag till Max och rider ut en sväng, hoppas det inte börjar regna!
Haha har nästan ingen ork att cykla dit, motvind hela vägen bha ja! Aja det blir ju iallfall medvind hem :)

God morgon!

Åker snart till skolan med blött hår, hmm kul. Nej. Men vill inte föna det för håret blir bara så himla cepe ;o Måste låta det självtorka för att det ska bli bra. Aja.
Vi ska typ vara på skyttes efter lunch, lagomt drygt. Vi slutar ju tre, så ska väl hem och sen åka till Max direkt och rida ut med han. Har nästan inte varit där på en vecka och han har nästan vilat hela veckan med. Känns som om han kommer vaa väldigt pigg ;)
Rider inge stallvärdinneridning ikväll heller eftersom det är så sent så då hinner jag inte till ung.mötet.

NH

Vi hade teori idag, vi skulle ha horsmanship. Hade ju tänkt ha Ramera men då reds hon på andra sidan så då tog jag Ella istället.
Ibörjan så tränade vi lite grunövninga som backa, påbörjan till "skickningar", halt och att hästen ska komma till en.  Hon lyssnade väldigt bra på alla dessa övningar.
Sen så tränade vi så att hästen skulle sänka nacken genom att trycka på manken och sen dra handen längre och längre upp mot öronen tills hästen sänker huvudet. Ibörjan ville hon inte alls sänka nacken utan kastade huvudet mot sidan. Men sen emot slutet så gjorde jag det några gånger innan vi gick in och då sänkte hon nacken nästan på en gång.

Efter kanske halva tiden så började vi använda lite grejer runt omkring oss som vi hade byggt fram. Vi skulle "skicka" hästen genom två par hinderstöd som skulle likna en transport. Sen så skulle vi även "skicka" hästen över en madrass. Ibörjan så sprang hon bara förbi så då hjälpte Helen mig. Första gången hoppade hon över hela madassem, sen fick jag testa en gång själv och då klev hon över lugnt.

Sen sista övningen skulle vi böja hästens huvud genom att lägga handen på manken och dra lite lätt i repet.
Det lyssnade hon super bra på, böjde huvudet på en gång emot mig.

Det var en rolig teori tycker jag. Man fick så mycket bättre komunikation med hästen och allt vi gjorde var så himla harmoniskt. Hon var riktigt lugn och typ la huvudet i min famn hela tiden. Söt häst!

chocolate chip cookies!!!

Sitter och gör chocolate chip cookies! Hoppas de blir goda, ANNARS VET JAG INTE VAD JAG GÖR..
Haha nej men med mina kunskaper i bakning så kommer nog detta bli as-gott! (eller? ;))
Uppdaterar senare hur de bleev! :D

Ella

Fick testa rida Ella idag, det var ganska så kul eftersom jag aldrig ridit henne förut. Vi hade dressyr i ridhuset och ja det gick väl helt okej? Ibörjan var jag dock lite nervös eftersom hon är ingen lätt häst utan man måste rida henne på ett speciellt sätt. Helen sa att jag skulle ha ganska så långa tyglar ibörjan när jag värmde upp så hon fick vänja sig. Annars börjar hon kasta med huvudet och massa. Efter ett tag så kortade jag upp tyglarna, hitta formen ibland men den var inte så super stadig.
Vi tränade lite skänkelvikningar först, gick ganska så bra i höger varv. Men det var ju lite svårt eftersom man kunde inte ta för mycket i tyglarna och man fick verkligen tänka på allt man gjorde.
Emot slutet så red vi på volterna och galopperade ett varv och saktade av till skritt ett varv osv. Det gick väl sådär, det var lite svårare att hitta formen i galoppen och hon blev väldigt skuttig. Men sista varvet i galopp så kändes hon riktigt fin! :)

Helen tyckte jag jobbade henne super bra, att jag hittade knapparna på henne nästan på en gång och så :)

who's gonna?


Snorig tjieej.

Sliperiet var väl helt OK, inte så många bra band som spelade. Men ja vi hade det väl rätt så trevligt endå :)
Håller på att snora ihjäl mig, haha (mysig tjej)..
Men men men, vet inte alls vad jag gör nu? Kanske ser något film, Lost? Eller så lägger jag mig och läser New Moon ♥
söt tjejor!

Chancy

Fick testa rida Chancy idag på stallvärdinne ridningen. Det var roligt :)
Chancy är en ny ponny som kom till ridskolan för kanske en vecka sen? Hon är typ fux/vit stickel hårig? D-ponny.
Vi red till hoppstigen och hoppade där två gånger. Det gick väl bra :) Hon var kul att rida, väldigt pigg men endå inte stark så hon drog iväg utan det gick att kontrollera henne bra. Hade fina och stilrena gångarter, alärt för skänkeln och sits. Hoppade även riktigt fina språng över hindrena i skogen.
Dock så hatar jag sadeln hon har, eller egentligen är det Bomerangs sadel. Men ja usch, den är typ hur liten och knäpp som helst, man sitter jätte konstigt i den ;o

Lester.

Red Lester idag istället för Ramera eftersom Helen hade glömt att skriva upp mig på listan. Men ja det var ju kul endå. Han var lite små seg som han alltid är, men emot slutet så gick han mycket bättre och höjde ryggen.
Ibörjan så tränade vi lite på skänkelvikningar och sen lite ökningar på långsidan i trav. Efter ett tag gick vi in på varsin volt och gjorde lite öppna i trav på volten och sen fattade några galopp fattningar. Jag gjorde endast galoppfattningar eftersom han var så himla seg för skänkeln. Så fick rida på väldigt mycket, men tillslut så fattade han bra.

Ska träna glosor nu medans jag äter B&J, gooott!

Höst väder!

Åkte ner till stan efter skolan, eftersom jag skulle köpa en present till Cornelia som fyller år imorn :D
Köpte även 2 ringar till mig själv och en B&J! ♥
Det spöregnade hela tiden så jag blev lite, nej MYCKET blöt. Men ja jag gillar regn endå, det är så fint och mysigt på något sätt :)
Ska snart äta sen ska jag, Rebecka och Carl-Joel till Sannah och Anton tror jag :o

You May Say I'm A Dreamer, But I'm Not The Only One..


Hear you me?

<3

Skolfoto..

Usch har skolfoto imorn, vill verkligen inte... Ser alltid så himla skev och bajs ut på skolfotot, eller nä jag gör det på varje bild. Seriöst jag tror inte det finns en normal bild på mig, haha asså mina ögon ska alltid skeva sönder..
Det är heller inte klassfotot som är värst, eller jo det är ju också hemskt men självporträttet är ju endå värst. Man ska sitta där helt själv, låtsas le lite lätt, ta om bilden hundra gånger, nej usch..
Lixom det är ju också sista bilden i grundskolan då vill man väl endå se lite normal ut?
Nej Ester Olsson kommer skeva sönder hela bilden..
gammbild.

Snygg Max!

2 super fina bilder julia fotade i söndags!
Visst är han snygg? :D
Sen så är ju min sits lite.. ehm. Något jag måste börja tänka på!

Skritt tur

Efter jag ridit Ramera så cyklade jag vidare till Max och skrittade ut en stund på han barbacka. Skrittade slingan över ridskolan och sen tillbaka. Små mysigt! Vi var ute i kanske 30-40 minuter.
När jag kom tillbaka till stallet så fodrade jag hästarna i stallet och åkte sen hem.

Hoppning med Ramera.

Vi hade ju hopplektion idag, fick rida Ramera. Det gick väl helt okej, inte super dåligt men det kändes endå inte riktigt bra. Visst hon hoppade mycket bättre idag men hon var fortfarande väldigt stel och bara sprang.
Men jag orkade inte riktigt bry mig om formen så mycket ibörjan av passet eftersom det är nästan ingen vits att försöka. Vi hoppade en kombination med ett räcke och en oxer och sen hoppade vi en studsserie. Hon hoppade allt väldigt bra, lite för stor galopp i kombinationen men annars flöt allt på bra :)
Travade även av henne i slutet och då krävde jag lite mer av henne att hon skulle söka sig neråt och det gjorde hon galant. Så det kändes skönt att hon äntligen kunde slappna av.

Max Factor

En bild på mig och Max ifrån idag som Idas pappa tog. Hahha asså kul att mina ben ser hur långa ut som helst och min överkropp jätte kort. Hade en aning för kort tröja.. heh.
Sen är det ju as snyggt att jag är lika röd i ansiktet som väggen i bakgrunden är, jag fick driva så himla mycket i LB eftersom han var så seg, men ja sånt är ju livet ;)
Max var ju iallfall fin, som vanligt! :D

Världens Duktigaste Max!

Tävlingarna idag gick verkligen super bra, är riktigt nöjd! Vi kom tvåa i båda klasserna så jag kan nog inte vara mer än nöjd :) Vi fick 57 % på LC och 60% i LB.
I LC så var han lite hög i formen (enligt dommaren) sen rusade han iväg lite i traven efter galoppen men annars var han riktigt duktig! Jag red lite dåliga vägar så vi hade kunnat få lite bättre poäng men jaja.
LB så gick han i mycket bättre form och balans tyckte jag, dock så var han lite seg. Men ja LB kändes endå bättre :)
Jag är otroligt nöjd! Hade inte förväntat mig att det skulle gå så bra!
Haha han var så söt på prisutdelningen, sträckte på sig och njöt verkligen av uppmärksamheten :D
Sofia fotade även lite bilder när jag red så hon skulle skicka några till mig. Kul kul :)
Om någon mer fångade mig och Max på kameran så skulle jag gärna vilja få bilderna :D



"Det är okej att känna"


Förberedningaaar.

Åkte till Max efter jag ätit max mat ;) haha fuult.

Men ja när jag kom till Max så började Ida longera han i ena varvet och sen så fick jag longera i andra. Han var riktigt duktig, lyssnade super bra på rösten och han visste verkligen vad han skulle göra.
Efter det så smörjde vi hans träns och sadel. Efter det så duschade vi Max så nu är han helt kritvit. När vi var klar med duschningen så tog vi på han ett täcke och smörjde sen in tränset och sadeln med fett.
Efter det så fodrade vi hästarna och sen så åkte jag hem.
Kommer även få låna Idas gamla hjälm imorgon eftersom min är typ sönder lite här och där. Fick även låna hem en tröja som jag ska kolla om jag kan ha imorn.
Ska plugga lite extra på programmerna nu sen så ska jag nog gå och se teve. Hoppas verkligen att det går bra imorn, ska försöka att bara ha kul och känna mig nöjd över ritterna! :)

Startlistorna

Usch är först i LC, läskigt. Hatar att vara först :o

At the end of the road.



Uteritt på Wazoo.

Efter jag varit hos Max så åkte jag direkt till ridskolan och hade stallvärdinne ridning. Vi red ut idag, det gick väl bra? Vi red runt hägges banan. Han blev en aning pigg i galoppen, men lixom vilken häst blir inte det? ;) Hah.
Fodrade sen hästarna med Josefine och några nya stallvärdinnor. Kikade även lite på den nya ponnyn Chancy, riktigt söt. Men hon var ganska så liten. Inte så kraftig, utan lite som Lester typ.

Max

Började rida fram Max runt fyra på ridplan, han kändes väldigt seg och stel. Efter ett tag så kom Ida och då hjälpte hon mig lite, då kändes det lite bättre. Dock så var han fortfarande väldigt seg. Efter att jag galopperat så blev han lite piggare och formen hade blivit mycket bättre. Tränade sen lite på mellan skritt, och ökad trav, tror jag Gick rätt så bra sista gångerna, men ja det är då skumpigt i traven. Hahha han tar så himla långa steg!
Efter det så red jag igenom båda programmen, det kändes mycket bättre idag. Han höll nästan formen under hela programmet och övergångarna gick mycket bättre. Det gick även bättre vid avsaktningarna från galoppen, visst han rusar ju fortfarande iväg men jag fick kontroll snabbare.
Ida tyckte det även såg mycket bättre ut i dag när jag red programerna idag. Får hoppas att han är lika fin på söndag! :)

Förresten så var det naken chock i stallet idag. (Nöjd Björn? ;) om du nu läser detta)




Hoppning för första gången på längee.

Hade hoppning idag på Ramera. Det var faktist någon vecka sen sist jag red hon :o Men ja, jag tyckte det inte alls gick bra idag, verkligen inte bra. Jag frös super mycket ibörjan så jag satt och spände mig hela tiden och då gjorde hon det med. Sen i vissa stunder blev jag även lite för hård i handen, Ramera är en sån häst som man verkligen inte kan vara hård i handen med. Utan man måste nästan rida med lite glapp, för så fort man tar tyglarna "riktigt" så kastar hon bara upp huvudet. Då försöker jag driva på henne och samtidigt fånga upp energin med sätet, men det gåår inte. Hon är så himla komplicerad att rida. Det är bara i vissa stunder som det känns riktigt riktigt bra. Men ja, vi hoppade fram lite på två kombinationer, gick väl helt okej. Hon kan knappt hålla galoppen och hon var väldigt vinglig. Men det förstår jag, lixom hur lätt är det att hoppa när det är mörkt ute plus med bara ett öga?
På slutet hoppade vi även en liten bana på kanske 60 cm, gick ju sådär. Hon kändes iallfall rätt så fin i slutet när jag travade av henne. Då sökte hon sig neråt och slappnade av, tror det berodde på att jag hade blivit varm och själv slappnade av.
Men ja Helen tyckte det såg jätte bra ut och att jag jobbade henne super bra hela tiden. Tyckte dock inte riktigt det samma men ja, det var ju ett tag sen sist. Får även försöka att inte kräva för mycket av henne känns det som. Eller jag vet inte.

Uteritt med busponnyn!

Red ju ut med Max. Red på botniabanan sen upp till hoppstigen, hoppade inget utan klättrade bara. Red sen samma väg tillbaka hem, han hade varit riktigt fin hela tiden. Gått i form, lugn i traven och galoppen. Men så då på botniabanan tillbaka så tänkte jag galoppera lite innan jag skulle trava av han. Men då fick han typ nå fnatt och körde ner huvudet så tyglarna rycktes ur mina händer och han bara sprang. Haha, jag blev skit förvånad och började självklart att skratta för mig själv. Men ja efter ett tag så fick jag ju stopp på han. Haha han är ju lite små söt.
Var ute i kanske en timme totalt eller nå :)

.


RSS 2.0