No hero in her sky.

Mitt huvud har värkt konstant idag, är jag förvånad? Mitt huvud vill alltid samarbeta med mig när vi har långa, intensiva lektioner.. Velat gråta hela dagen. Det gör så oont. Nu när jag äntligen är hemma kan jag gråta till Damien Rice för han är så himla fin. Blowers daugther, mys.
Nu saknas det bara en hjärtskärande bok..

Nu faller regnet över oss.

Jonathan Johansson sjunger "våra hjärtans förlorade slag, alla drömmar som aldrig blev av.."
Veronica Maggio sjunger "har allt gått tillbax till noll?"
Laleh sjunger "vad ska det bli av dig?"
Emil Jensen sjunger "vad du än gör med mig nu och vad du än försöker säga nu, så får du mig ändå."
Bussen är hemsk, skolan är hemsk, vädret är hemskt, hjärtat är hemskt, människor är hemsk. Jag är så förvirrad idag och lika trött som alltid.
Idag har jag insett vissa saker.
1. Jag kommer aldrig få dig.
2. Allt jag håller kärt försvinner.
3. Ö-vik suger mer än någonsin.
4. Jag kommer aldrig vara hon.
5. Att möta dig, utan ord, jag vill inte. 
6. Kommer jag någonsin hantera kärlek på rätt sätt?
Jag behöver ett konkret svar på att det är försent, att det inte finns någon mening att längre hoppas. Då kan jag gå vidare. För det är väl det jag behöver? Släppa taget.

Jag väntar fast jag redan vet.

Skäms över min insats när det gäller skolan, inser att jag måste ta tag i den. Ta tag i läxor, plugg, musik och idrotten. Ett, två eller tre försök kan jag åtminstonde försöka åstadkomma. Jag tänker inte gå ett till år med dåliga betyg och ångra mig över alla misslyckanden.
Missar bussen så sätter mig under ett träd och läser. Önskar mitt liv var lite mer som i boken. 
Önskar att du tänkte på mig då och då, skrev en rad eller två och sa att du ville träffas. Men jag antar att det är drömmar och så måste förbli. Längtar tills hösten kommer på riktigt. Kyliga promenader till bussen, väntan i spöregn, skyddad under ett paraply med lager av kläder. Det är inte länge kvar. 
Känner mig allt för naken när jag cyklar hem i linne, jag antar att det är en vanesak. Sitter i mitt rum med en gitarr och sjunger matt corby låtar och inser att det är dem finaste låtarna som finns. Jag har också insett att jag mår förvånadsvärt bra trots ett bruset hjärta och allt som hör till. Jag antar att det bara är att vänta på smällen.
 

sitter här på sängen tills du ber mig att gå hem.

 "(Jag vet tyvärr vad alla i min skola heter, det är ett symptom på min textfascism.)"
"Jag känner hur tårarna vill tränga fram. Jag går sönder hela tiden."
"Jag skulle noggrant förklara: Livet i det här samhället är -i bästa fall- skittråkigt."
"Jag lånar en bok av Charlotte Brontë. Lovely läser Hélène Cixous, för hon har ett så fabulöst namn.
Det låter som att skära genom sidentyg, ropar Lovely. Som att cutta upp himlen!"
-Läser Kapitulera omedelbart eller dö, fin bok. 

Hemma igen.

Finlandsfärjor är nog det bästa som finns. Godis. Godis. Parfymer. Godis. Allt du kan tänka dig. Godis. Ja behöver jag säga mer än att jag stortrivdes dem 4 timmarna på båten till Finland och hem. Hahah. I Finland var det mysigt också, träffade många gamla släktingar men också några jämnåriga. Finland i mitt herta. 

Där du är krossad och jag går fri.

Gick ut och la mig i en fäbod full av hö medan jag sakta tittade på solen som gick ner. Hur fint som helst. Sista dagen av sommarlovet går mot sitt slut. Vet inte vad jag ska skriva, känna eller göra. 
Imorgon efter skolan drar jag till Finland iallafall, blir king. 
Nähdään myöhemmin!

Urkult sveper över mig.

© Foto: Katarina Norström www.katarinanorstrsom.se
Bilder från helt underbara stunder på Urkult. Dör vad mycket minnen som väcks upp till liv. Det var knappt en månad sen ändå känns det som en evighet detta hände. Åh vad jag vill vrida tillbaka tiden..

Second hand när den är som bäst.

Fick en komentar om jag kunde tipsa om någon bra second hand. Jag själv brukar besöka dem fyra 2hands som finns här i övik några gånger i månaden. Det bästa tipset är att vara där tidigt och gärna dagen efter helgen då dem oftast fyllt på med nya kläder. 
Röda korsets "Kupan":
-Helt okej ganska liten butik, rätt bra grejer osv, bra priser.
Pingstkyrkan i stan och i gullänget:
-Väldigt fräsha butiker och finns mycket kläder och annat. Båda har bra priser. Och med det menar jag typ 20 kr för en tröja osv. (är du lika nördig som jag på VHS så kostar dem 2 kr styck!!!)
Svedjeholmkyrkans biståndscenter:
-Eftersom jag själv brukar hjälpa till och jobba på denna butik så vet jag ju mer om den. Mycket fina kläder och andra prylar, hittar alltid något spännande där! Sen att vi nu haft 50kr-påse sen ja flera månader tillbaka är världens lyx! Öppet idag från 13-16 så kom och besök! 

Du vänder dig om och går. Som om det aldrig nånsin hänt.

Du tar bort min hand ifrån din arm och flyttar bort
ingenting jag säger spelar längre någon roll
ställer mig i hallen tills jag fattar vad som hänt
får jag ens ha kvar dig som min vän?

Självförtroende på väg upp.

Hade uteritt igår med bästa Ramera. Hon fick vara i spets nästan hela turen. Ibörjan var hon väldigt osäker men sen blev hon lugnare. Gick super fint och lyssnade någorlunda bra, haha. På slutet hoppade vi lite stockar och det var jätte kul. Kanske ska satsa på fälttävlan istället?? Haha hon hoppade så himla stort, gasade på för fullt med öronen spetsade. Tror detta var en bra tur för bådas självförtroende.

Hur mycket jag älskar dig.

Juli. 2012.
"Att säga hejdå till sin bästa kompis utan att veta vilken dag, tid eller år han kommer tillbaka är det värsta jag någonsin gjort. Jag vet att man måste släppa taget, för det var faktiskt jag som valde att släppa, men att det skulle vara så svårt att fortsätta ensam.. Jag tror jag aldrig känt mig så svag som då."
Augusti 2013.
-Behöver jag säga något mer än att jag saknar denna trygga pelare att luta mig mot? Den finaste (knäppaste♥) jag någonsin lärt känna. Kom hem till (D)ö-vik igen!

Ready for school?

Inhandlat lite nya grejer från 2hand. Hittade världens finaste blommiga lakan och kjol. Kär i rosor. 
Skola om 3 dagar. Jag dör. Väldigt mycket. 

There are things that drift away like our endless, numbered days.

Himlen var ganska fin för någon dag sedan. Lättade upp mitt mående att gå ut, lägga mig i blomsterhavet och se dem rosa molnen segla förbi..

Skillnad?

Satt och tittade igenom gamla bilder, hittade lite på mig och Ramsan och wow vilken skillnad det blivit. Hon har blivit en helt ny häst.
Det här var sommaren 2011 då jag nyss började rida henne. Hon gick bakom hand och var helt omöjlig att kunna rida med ett stöd i handen. Det var som att rida en huvudlös häst.
Här är bilder från ibörjan av sommaren. Hon har en helt annan form i kroppen och går på ett helt annat sätt. Mycket rundare över ryggen, går stundals med stöd i handen och har ett helt annat steg.
Det är ganska kul att se skillnaden såhär radikalt. Ibland känns det inte som om vi kommit någon vart men jämför man så har vi utvecklats så sjukligt mycket och längre ska vi! 
Taggar till höstens tävlingar och hoppas på bra rundor i hoppningen..!
Min fina ♥

October, can't wait.

Shit, shit, shiiit. En till FET anledning att längta till hösten är att dessa underbara sångare släpper nya album. Åh. Dör. Kan knappt vänta tills jag får höra..

Hösten 2013.

 Kjolar, knästrumpor, kragar, sweaters, skulle döda för en sjömanskostym, randigt och rutigt, torgvantar, södermössor, mysiga tjocktröjor, en kaffe i handen, kappor, fjällräven jackor, kängor och halsdukar. Jag är ändå lite taggad till hösten. Ska dock försöka njuta av den sista veckan av sommaren innan skolan drar igång..

Det är över.

Åh fy vilken jobbig natt jag hade. Trodde mitt huvud skulle explodera i bitar. Hjärtat likaså. 
Lyckades somna och nu är värken äntligen borta, i huvudet alltså. Det är lördag. Det regnar och jag ligger i min säng under filtar och duntäcken. Ska iväg till ridskolan vid ett och stå i cafeterian under tävlingen, känns något Lame men vad skall man göra? Vill läsa Kare First Love och bli sådär idiotiskt förälskad i Aoi Kiriya.. Nej nu ska jag nog försöka komma upp ur denna underbara säng.

Att presentera ett svin.


Du är ingen hjälte och har aldrig varit det. Jag säger bara som det är.
 

From another galaxy.

 Båda plaggen är från Newyorker. Är hel kär i kjolen..

Mormor 84.

Idag firade jag min söta mormor på sin födelsedag. Vi köpte en urgod tårta och plockade med oss lite grönsaker och annat från trädgården. Vi blev utklassade på fem kort, som vanligt. Hah. 

You said don’t lie so I made the truth.

Har awkward-maraton med mig själv. Känner mig dryg, svart, svår, kär och allt annat som inte får kännas. Hatar mig själv för min blyghet men också lika mycket för mina okontrollerande påhopp. Jag behöver BALANS. Hm, något jag tydligen för all tid kommer sakna i detta liv. Nu ska jag fortsätta mitt ensamma tittande.. (Jag känner mig inte alls övergiven, ensam och klaustrofobisk..) Ville bara säga hej, låtsas vara lite stark osv.
Och påpeka inte min katts fetma, han är byggd så.. hah ♥

Jag vet inte vad kärlek är.

Köpte med mig en söt kjol idag från 2hand. Är helt slutsåld på kjolar i nuläget.. Tror jag köpt in 6 kjolar på bara nån månad. Kjolar och klänningar är det bästa som finns ju! 
ikväll ska jag upp på hästryggen igen efter en alldeles för lång paus..

Jag är inte hon. Du är inte han.

Du har redan tappat mig, varför ska du hålla mig?

Så får du mig ändå.

Vad du än gör med mig nu och vad du än försöker säga nu
så får du mig ändå
Om du trollar bort mig, långt från dig 
och lurar hem mig med dina sämsta tricks
så får du mig ändå
tro att du har tröttnat på mig, ring mig sen och ångra dig igen
så får du mig ändå
för vad du än försöker säga nu
så får du mig ändå

Allt jag gillar upphör.

Skolan kryper närmare för varje dag. Sommarlovet är snart slut. Gråter. Försöker hitta ett par skor att klicka hem från ebay, beslutsångest hej. Jag är fortfarande förkyld sen Urkult.. Men har hunnit varit med på konferansen i kyrkan ändå. 

Urkult 2013.

Dansat tills kroppen gått itu. Skrattat med så många roliga människor. Legat hopknövlad i ett fuktigt tält. Badat i den finaste forsen. Stött på helgalna grabbar. Skrikit halsen av mig med Svenska Akademin, Helt Off och massvis med andra band. Gått på promenader klockan fyra på morgonen. Lyssnat på finaste Emil Jensen och Algot. Grät med himlen igår natt, nu är allt över och det känns så himla tråkigt. Vill ha mer. 
 
 
 

RSS 2.0