Himmelstrand

"Det går inte att veta vad som finns bakom horisontlinjen, under jorden, ovanför himlen, men för ögonblicket är det en tom plats. Ingenting. Förutom människor. Och varje människa en värld i sig."
"På bristen känner man en människa. Vi kan bilda oss uppfattning om personer genom att notera deras talanger och egenskaper, bra eller dåliga. Allt det där som syns på ytan. Men vill vi verkligen förstå vilka de är så måste vi kliva in i mörkret och bekanta oss med deras brist.. Vill man vara sådan kan man säga att det är bristen som gör oss till människor, ofullständiga och underbart intressanta. Man kan också säga att den gör oss till kräldjur som släpar sig fram mellan himmel och jord på jakt efter något som kan fylla hålrummet."
Idag lyser solen och jag startade dagen med en promenad längst strandkanten. Det är underbart att bo så nära vattnet. Jag har kastat mig in i Jon Ajvide Lindqvists nya roman "Himmelstrand" och som vanligt kryper hans berättelser in under skinnet på mig. I helgen har jag tänkt att försöka skriva klart tentan för denna kurs då jag åker hem till Örnsköldsvik nästa vecka. Är i behov av tysta skogar, meterdjup snö och minusgrader.

En fredag i februari

Idag vaknade jag ovanligt tidigt, gick till skolan och satt där hela förmiddagen. Strossade omkring på en second hand och sen vidare hemåt. Har varit och simmat och ska nu krypa ner i sängen, blir en sån kväll ikväll. Började läsa "Berättelsen om Pi" i tisdags, har bara 5 kapitel kvar nu. Helt fast! 

02/02/2016

Klickade hem lite grejer från matsmart.se förra veckan och hämtade idag ut paketet. Superbra sida. Så kallad "överskottsmat" för billiga priser. Värt om man är fattig student och ändå vill äta bra grejer. Ska testa lakritsteet nu, så spännande!

RSS 2.0