Klockan 00 och lika snabbt 04

Började traggla mig igenom denna bok någon dag innan nyår. Har väl kommit lite mer än halvvägs. Bredvid boken finner ni världens godaste frukost. Hallonsmoothie, honungsmelon och hallon-kakao-granola.
2017 började med fina vänner hemma hos Lina. 
 Sa hejdå till mina katter (och människor) och hoppade sen på tåget tillbaka till Jönköping på nyårsdagen.
Väl tillbaka har min vecka bestått av praktik på Ryhov, iskalla promenader och läsning. Det är så himla kallt ute, vill egentligen inte ens lämna sängen.

2016

Januari. Mitt hår var kortklippt och jag förvånades över att jag så tidigt drabbades av vårtrötthet. Norrland var täckt av snö och jag hade en smula ångest över att åka tillbaka till Jönköping. Väl tillbaka staplade jag omkring på svaga ben och ett alldeles för tungt huvud. Satt mest på tomma cafén, drack svart kaffe och läste böcker av Patti Smith och Khemiri. Januari var smått kaotisk, tror jag, såhär i efterhand.
  Februari. Jag fortsätter att sluka litteratur. Sträckläser "Berättelsen om Pi" och "Himmelstrand" på en helg tror jag. Väldigt bra böcker. Jag skriver en tenta och åker upp till Örnsköldsvik igen. Vet faktiskt inte vad jag flyr ifrån men jag är väl i behov av snö och mina fina vänner.
Mars. Vintern börjar lida mot sitt slut, åtminstone i Jönköping. Jag sover (knappt) i en alldeles för hård säng. Det luktar vår i luften och jag går omkring i kjol. Värmer handlederna mot kaffekoppar och känner mig kanske lite gladare. Maggio släpper nytt album, jag dansar till Movits, träffar nya människor och börjar känna att min vinterdepression lider mot sitt slut. Markus Krunegård spelar på Jönköpings teater och jag kan knappt andas. Det är så vackert.
 April. Jag träffar en blyg kille från Berlin som har ett lende värt att döda för och rangliga ben. Han lär mig rulla cigaretter klockan tre på natten och jag ritar hemliga stjärnbilder på hans ryggtavla. Aprivädret skiftar lika snabbt som mitt mående. Vissa dagar mår jag bra, andra dagar går jag under.
Maj. Valborg firas och sommaren är runt hörnet. Äppelblom och åskväder. Jag är lycklig, dricker morgonkaffe i solsken och grillar på vätterstranden under rosa himmel. Dansar till techno en fredag och går hem klockan 04:57. Sista dagarna i maj är jag på brännbollsyran och hänger med sköna människor och dansar till bra musik. 
Juni. Håkan Hellström på Ullevi en ljum sommarkväll. Det bästa som hänt. Säger hejdå till Jönköping och åker hem till Örnsköldsvik. Befinner mig på havet på en segelbåt. Sommaren är ändå livet. Jobbar, träffar fina vänner och vandrar genom blomsterhav. 
Juli. Vandrar i timmar. Flyr från allt som känns jobbigt. Det håller inte längden men det håller en stund. Åker ut till Trysunda en kväll, det är fint. Jobbar iväg dagar och fångar in sommarkvällar.
Augusti. Urkult med sena nätter och vacker musik. Stockholm med Miriam och Veronica Maggio på Stadion. Det vackraste sommarminnet jag har. Kyrkogårdsön och bastukvällar med stjärnklar himmel. Åker tillbaka till Jönköping och träffar fina vänner. Insparksfestivalen med Imam. Jag är lycklig.
September. Väntar på att hösten ska slå till. Det händer aldrig. Trodde jag. Sen händer det. Och jag får ångest och känner att september suger.
Oktober. Tiden springer iväg och jag hänger inte med. En helg i Örnsköldsvik och jag får äntligenäntligen se och lyssna på Kent. Bon Iver släpper ett nytt album och jag låser in mig på rummet en hel helg och försvinner. Det regnar för mycket för att jag ska kunna resa mig ur sängen.
November. Snö och Norrland. Laleh är sagolik i Kinnarps Arena. Jag läser Sandra Beijers nya bok. Göteborg och Håkan. Immanu El släpper nytt album. Jonathan Johannson släpper nytt album. Jag är räddad.
December. Julmys och julkalender. Ett snöigt Uppsala och jag ser Jonathan Johansson. Hänger med Miriam. Börjar min praktik och trivs väldigt bra. Filmkvällar uppe på dalvik och sen åker jag hem till Örnsköldsvik för jullov.
Jag är så himla tacksam och glad för detta år, för alla nya och gamla vänner. Det har inte varit ett lätt år men det har varit händelserikt. Jag känner mig levande och min tillvaro nere i Jönköping känns helt rätt. Det är med spänning som jag kliver in i det nya året. Vad som helst kan hända känns det som. Det kommer bli ett bra år, det vet jag.

RSS 2.0