Öppet hus, damdamdamdam...

Öppet hus ikväll på skolan. Är så otaggad som en människa kan bli. VILL verkligen inte visa upp låtarna vi ska spela, speciellt inte låten jag sjunger solo. Jag låter seriöst som en brunstig ko som svalt en anka som har herpes och är i målbrottet. Typ så.
Sen på det hela så ska jag göra någon "walk in" till scenen typ. VILL NI DÖDA MIG ELLER? Seriöst, folk kommer ju undra vad jag håller på med? Sen kommer jag typ börja skratta åt mig själv för att jag är så ful.
Tänk er lixom, kobent stel tjej går fram till scenen försöker sig på lite dans steg till låten. Ni hör ju själva hur det låter?
Asså ååh, döda mig.

Måste hitta några lämpliga kläder jag kan ha på mig nu. Känns lite tråkigt med bara "vardagskläder". Men det kanske blir så endå.
Men ska iallfall försöka fixa mitt hår lite och sminka mig och så.
Hejdå.

Dag 8 – Mitt bästa hästminne.

Hahah asså det måste nog vara alla galna turer med Roomeo! Sötaste tjockis ponnin ♥

J-A-G-H-A-T-A-R-M-I-T-T-L-I-V.

Tumblr_lvdv9eaabq1qk2xszo1_500_large
Tumblr_lvdulg0m0s1r33uee_large
Paradise-8145u6ax7-181403-500-318_large
Tumblr_lv2m3ornnm1qcdniqo1_500_large
T760_img_1op529_large
T760_0000000imgy_o8o980_large
godnatt.

Ella

Denna lektion gick faktist suuper bra! :) Hon var lugn och avslappnad under hela passet och jobbade i stadig form nästan hela tiden. Kändes super!
Vi jobbade med skänkelvikningar idag, vilket hon har haft väldigt svårt med. Men idag flyttade hon faktist bra. Galoppen var hon också väldigt fin i, vanligtvist så kastar hon med huvudet. Men nu galopperade hon i bra form i höger, något mer ostadig i vänster men annars var hon riktigt trevlig!
Det kändes verkligen jätte bra idag :)

blåsigt värre.

Dryg skola, huvudvärk, suttit och frysit hela dagen med. Ska bege mig till stallet och rida, har ingen vidare lust men ah. Sen att det är storm ute är ju alltid kul.
Sen att detta inlägg var onödigt värre så blir ju allt roligare.

Dag 7 - Min hästs vardagsoutfit.

Rider vi ut så har vi ungefär denna utrustning. Plus rid täcke.
Rider vi dressyr på plan har vi typ denna utrustning + ridtäcke. Ej, schabraket utan han har typ en fårskinnspad. Sen är han ju inte knoppad ;) Men snygg är han endå!

Max

Blev skritt jobb på plan idag eftersom det var så himla hårt. Men det gick bra, han gick i riktigt fin form emot slutet. Men vi red lite skänkelvikningar, volter, halter, tempoväxlingar. Ja lite allt möjligt höll vi på med. Det var dock aas-kallt ute så mina fingrar domnade bort typ..
Höll på i kanske 50 minuter.
Btw, så snöade det under hela ridpasset, lite små mysigt :)

Dag 6 - Min favoritgrej i stallet.

Typ, typ, typ. Max? Nej men, kanske borstarna :) Skulle kunna stå och borsta i timmtal om jag hade tid! Alltid mysigt ♥ Sen är radion också en favorit grej om det spelas bra låtar förstås.. Vilket inte händer så ofta men.. Musik är det ju iallfall!

Kvällen

Åkte till Sannah med Rebecka och Emanuel efter jag ridit Max. Vi tränade igenom låtarna vi ska spela på fredag. Får se hur det går.. Höll på i kanske 2-3 timmar så rösten är rätt så sliten just nu.
Åkte sen till Cornelia och har varit med henne och Christian hela kvällen. Ibörjan var vi lite små seg, satt mest och degade i hans rum. Men efter ett tag bestämde vi oss för att spela spel. Det slutade med att alla satt och garva, haha små fult! Nej men a, det var ap kul!
Är riktigt trött så ska gå och lägga mig nuu.

Max

Blev en riktig uteritt idag eftersom vi inte hann så långt igår.. Men vi red rakbanan, botniabanan, upp en sväng på hoppstigen,  botnia banan hem och sen asfalten. Han var faktist rätt så lugn idag även fast det typ var storm. Han blev lite skrämd när ett tåg passerade oss vid botniabanan. Men annars var han duktig. Som vanligt så tyckte han det var skit kul att hoppa i skogen! ;)

Dag 5 - Det här äter min häst varje dag.

Mat.
nej men typ hö, kraft, äpplen, betfor, vitamin, (spån) Hah nej men typ det ungefär.

En ful ester.

Måste bara berätta vad som hände inatt, alltså natten mellan torsdag och idag. Jag vaknade runt 3 av någon anledning. Jag satt jag mig upp i sängen, gick sen upp och tänkte börja byta om. Efter ett tag kollade jag på klockan igen och då klickade det till i hjärnan att klockan verkligen var tre och inte sju.
Rusade tillbaka till sängen och så la jag mig åt fel håll? Sen när jag vaknade så låg jag åt rätt håll? Vet inte om jag drömde detta eller om jag var vaken. Hahah små fult..
Men ska gå och lägga mig nu och hoppas jag får en riktigt bra sömn. Har sovit så himla dåligt sista dagarna, bara drömt mardrömmar hela tiden.. 

Dessa genrep

Hade ju stallvärdinne ridning efter jag ridit Max. Men det är inte värt att skriva om ridlektionen eftersom den gick så piss dåligt. Hade Donna, för första gången. Förlåt till alla som gillar henne men det var som att rida på en stel fet ko. Hah. Förstår inte hur Pernilla kan rida henne så himla braa!
Men sen genrepet på lucia showen gick ju kaoz som alltid. Lucia barnen höll på i typ 2 h istället för 30 min. U-seks kadrilj var bara helt rörig, alla hästar stutsade på stället.

Max och busväder..

Tänkte rida ut en sväng idag, var faktist redigt skönt väder ute. Kunde rida med en tunn långärmad tröja + en dunväst typ. Hann bara skritta fram innan det typ började blåsa som bara den. Jag höll seriöst på att flyga bort, sen så började det typ regna/hagla. Gjorde iallfall sjuukt ont i ansiktet.. Stack som nålar typ. Så travade tillbaka till stallet. När jag väl kom tillbaka så slutade det. Orkade inte fortsätta rida ut igen, ifall det skulle börja. Så red på plan istället, jobbade mycket i galoppen på olika volter och så. Det gick väl helt okej :)

Dag 4 – Det här finns i min ryktlåda.

En massa borstar, hovkratsar, salvor, gamla bomulls tussar kan man nog också hitta ;)
(kul fråga va? ABSOLUT....!)

Kvällen.

U-sek möte vid fem, slutade runt sex. Jag hade glömt att ta med mig nå läxor och sånt att göra efteråt innan min ridning började så gick över till solänget istället och pysslade om Max en stund. Små mysigt :)
Gick sen över till ÖOR igen och gjorde ordning Ramera.
Hade cavaletti idag, det gick rätt så bra. Hon kändes inte kanon i formen och så var hon lite små seg i vissa stunder, men annars gick det bra. Hon travade super fint över bommarna.
Orkar inte skriva mer, måste plugga på engelska texten som vi ska kunna berätta imorgon utantill... Vi ser ju hur jag lyckas..

Dag 3- Hur mitt hästintresse började.

Mina storasystrar red och så ville jag ju testa med. Fastnade direkt för hästar! Så hade jag inte haft två storasystrar så kanske jag inte skulle hålla på med hästar nu? Hah nej men a :)

SOME THINGS DON'T CHANGE

pics:me

BREAKING DAWN!

Såg ju som sagt filmen igår kväll med Viktoria, Naomi och Cornelia! Och den var såå bra, även fast jag läst boken och kunde allt utan till typ!
Sen måste jag bara säga att Robert Pattinson (Edward) är världens snyggaste man! ♥
Men ja filmen var super bra, så himla fin och söt. Verkligen värd att se :)
381350_205538366187250_146504672090620_488263_203471854_n_large

Max

Red på plan idag. Gick faktist riktigt bra, han behöll formen under nästan hela passet! :) Nöjd! Men jag värmde upp lite i skritt och trav på lite volter. Sen började jag med en övning i skritt. Flytta skänkelvikning in mot mitten från väggen, volta, flytta ut. Gjorde den övningen i både skritt och trav och han var otroligt duktig! Trodde han bara skulle springa, men icke. Han flyttade super fint och formade sig super i volterna. Emot slutet så red jag skänkelvikning från mitten ut till långsidan. Sen red jag även lite övergångar. Travade sen av han på storvolten. Han blev lite små springig sista varven, men när han lugnat ner sig igen så skrittade vi tillbaka.

sötponnyn som bara skulle pussas idag! ♥

Dag 2 – Min största rädsla inom ridsporten.

Jag är lite hopprädd, asså när det blir typ runt 1 meter. Men annars är jag väl mest rädd för att hästen jag rider skulle skadas på något sätt. Men det är inte så att jag är rädd hela tiden då jag rider. Känner man så då är det ju lixom ingen vits att fortsätta rida?
Men a, jag är inte rädd för att ramla av eller något sånt. Har gjort det allt för många gånger så.. Man kan ju säga att jag är van. Dock så har jag aldrig gjort illa mig när jag ramlat av? ;o
Jag har börjat gråta en gång när jag ramlade av Hassan då jag red barbacka. Han hade någon period då han bockade och snurrade runt i galoppen. Så jag ramlade typ av tre gånger under en lektion innan jag gav upp och bytte till sadel. Då sista gången jag åkte ner i marken så började jag gråta för att jag var så himla less, haha.
Men ja det är lite smått galet endå med tanke på hur många gånger jag ramlat av och att jag aldrig gjort illa mig.
Men ja det måste väl vara guds beskydd?

Kaaalllt!

Skoldagen var dryg, öhm. Sitter och äter nu men ska sen till Max. Rider nog på ridplan eftersom det börjar redan bli mörkt. Sen ikväll så ska jag se BREAKING DAWN! Är fett taggad och jag hoppas att jag inte har för höga förväntningar på den. Men ja den är säkert kuung! ♥

Dag 1 - Presentera dig och "din" häst.

Jag heter ju som sagt Ester om ni inte visste det. Jag är femton år och håller på med hästar varje dag. Rider på ridskola 3 gånger i veckan men är där 4 gånger. Sen rider jag Max min medryttarhäst ca 5 gånger i veckan. (Mer om han läser ni lite längre ner). Jag har ridit i kanske 7 år och utvecklas hela tiden. Om jag inte är i stallet så brukar jag spela lite gitarr, piano och sjunga. Jag gillar även att fotografera och det blir oftast hästar eller naturen som fångas på bilderna.

Min medryttarhäst heter som sagt Max (Max Factor). Han är en 18 årig grabb med otroligt mycket energi i sig. Han älskar skogsturer men även så är det nog kul att jobba på dressyrplanen, ibland ;) Han är otroligt mysig och söt men kan bli något överpigg ibland. Han är tråkigt nog hopprädd men hoppar riktigt fint på skogshinder.
Dessa bilder kan kanske ge er en bättre intryck hur han ser ut och hur han är :)



Kör en lista igen!

Dag 1 - Presentera dig och din häst.
Dag 2 – Min största rädsla inom ridsporten.
Dag 3- Hur mitt hästintresse började.
Dag 4 – Det här finns i min ryktlåda.
Dag 5 - Det här äter min häst varje dag.
Dag 6 - Min favoritgrej i stallet.
Dag 7 - Min hästs vardagsoutfit.
Dag 8 – Mitt bästa hästminne.
Dag 9 - Mina drömmar.
Dag 10 - En bild på stallet.
Dag 11 - Det här saknar jag.
Dag 12 – En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst.
Dag 13 – Varför ridning får mig att må bra!
Dag 14 – Något du och din häst är stolta över att ha gjort!

Ella

Red Ella igår, hade dressyr. Öhm vi tränade på lite skänkelvikningar i både skritt, trav och galopp. Hon har faktist blivit mycket bättre på att förstå skänkeln nu. Emot slutet så gjorde vi några ryggningar, hon förstod inte först ibörjan vad jag ville. Men sista gångerna så backade hon några steg. Jag är inte helt nöjd över ridpasset, kändes inte så super bra. Formen var ganska så ostadig och jag hade inte hon riktigt mellan hand och skänkel och hon var inte riktigt avslappnad. Men ja det gick ju inte precis dåligt heller så är väl endå rätt så nöjd. Men hon verkar vara rätt så irriterad över sina knölar på ryggen. Så det kan kanske bero på att hon är ganska så stel i ridningen. För hon verkar ha rätt så ont, men ah.

Comforting Dawn


The sun will rise again and again and again.


weheartit

Take Care.

Huvudvärk, trött och hungrig. Är även i kritiskt behov utav kläder, är så himla sugen på att åka till stan och bara köpa massa klääder! Har dock nästan aldrig tid att åka in till stan, sen är ju pengar ett problem med...
Söndagen rinner snart ut iallfall, är klar med matte inlämningen, känns skönt. Tror dock jag får IG på den, skrev bara något. Satt även i mitt rum och klipptet sönder massa gamla jeans idag till shorts. (tidsfördriv typ)
Försökte sen ta på mig shortsen och ledsamt nog så fick jag inte ens på mig några utav de...HÅRT LIV..
Nej men ska äta något nu sen går och och lägger mig, måste upp tidigt imorn och duscha innan skolan.
316129_2509259058083_1451299884_2797790_424251718_n_large

Max

Red ut i regnet barbacka bort till ridskolan och red där ute på lilla plan. Började jobba med lite hörnpasseringar. Så han är ställd i varje hörn. Så gjorde en 10 m volt i varje hörn, i höger gick det bra. Vänster gick det också rätt så bra, i vissa stunder blev det att han stretade emot men annars var han sjukt fin! Formade sig super bra och höll formen under hela övningen. Gjorde sen samma övning i trav, lika fin där. Super mjuk och fin, formade sig verkligen runt min innerskänkel och var inte alls springig. Gjorde sen lite framdelsvändningar på en mindre fyrkant i skritt, han blev lite seg för skänkeln ett tag men emot slutet gick det bättre. Avslutade sen med att trava på storvolten i båda varven, han sökte sig neråt och var hur fiin som helst!
Blev ingen galopp idag eftersom jag både satt barbacka, sen är det så krångligt för oss båda med avsaktningarna. Det blir bara att jag bromsar med tyglarna och han saktar av till spring trav och det går inte att lugna ner han efter det.
Men snart så måste vi endå ta itu med dessa avsaktningar! Det gäller mest bara ifrån mig att jag rider och bromsar med sätet allt vad jag kan. Men det blir som att jag tänker för mycket på själva avsaktningen och spänner mig så då går det inte att bromsa. Men ja, vi får ta en sak i taget! :)
Har förresten inte lagt ut någon bild på då han blivit rakad, men såhär ser han uut! Ingen isbjörns päls längre ;)
Och ja jag ursäktar mig för den kassa mobil bilden, men han är söt endå! :)

Lördag

Sitter och kollar på massa avsnitt av Awkward, lite små ful serie. Öhm, åkte till systern med rebecka och emanuel efter jag ridit Max. Vi tränade på lite låtar som vi ska spela upp den 2 dec. Får se hur det gåår..
Men ja, jag ska väl se några avsnitt till sen så lägger jag nog mig och lyssnar till lite underbar musik ♥

Uteritt

Blev en sväng ut med Max idag. Red till hoppstigen och hoppade där några gånger. Haha öronen spända till max och han bara blev mer taggad för varje hinder. Klättrade lite i sandbacken också. Red sen hägges rundan tillbaka och travade av han där eftersom han blir så överpigg om man travar av han på tillbaka vägen mot stallet. Men ja han var väl duktig, blev lite över pigg ibland och travade iväg men annars var han duktig. Han tyckte nog det var kul att göra sig av med lite energi ;)

Sista dagen på praoeeen.

Gjorde det vanliga på morgonen som fodra, släppa ut hästarna, mocka, sopa, fylla på vatten i hinkarna. Vi körde även Nisse idag med. Jag fick köra nästan hela tiden, så det var riktigt kul :) Körde intervaller ovanför ridskolan och ja det går fort!
Efter det så åt vi lunch sen så gjorde jag hö-säckar. Björn och hans pappa kom till stallet från Moliden med några hästar och körde de på banan. Vi kollade ett tag sen gick vi upp till fika rummet och satt där ett tag.
Gick sen ner och jag tog då in Max och så red jag han på plan. Skrittade och travade endast eftersom jag verkligen ville hitta formen och sånt bra. Ibörjar stretade han emot väldigt mycket i vänster varv som vanligt, men efter en stund så mjuknade han och gav efter.
Red mest på böjda spår ibörjan sen red jag även lite skänkelvikningar. Slutade med att rida på en lite mindre volt och gjorde övergångar från skritt till trav. Det tyckte han var riktigt jobbigt och ville gärna glida ut ifrån volten och även så blev han väldigt tjurig för att komma fram i trav igen. Men när det kändes bra så travade jag av han :)

Så himla glaaad!

Vi hade hoppning idag, började värma upp. Red ju Ramera såklart! ;)
Jag tänkte inte så mycket på formen ibörjan utan försökte bara ha ett bra tempo. Travade på storvolten efter ett tag. Hon gick faktist i riktigt fin form då i vissa stunder, utan några hjälptyglar. Man känner verkligen att hon börjar bära upp sig mer själv efter varje vecka.
Vi började sen hoppa fram på ett räcke i både trav och galopp. Vi hoppade sen ett räcke och en oxer efter, trav på räcket och sen landa i galopp och över oxern. Det var det enda vi gjorde sen på hela lektionen, samma hinder men Johanna höjde ca 10 cm efter varje språng. Till slut så låg oxern på kanske 1 meter. 90 gick klockrent, 1m så blev jag lite nervös för jag brukar inte hoppa så högt så Ramera blev ju också då osäker så hon sprang förbi hindret. Som ni säkert vet så är ju Ramera blind på ena ögat så hon behöver ju allt stöd hon kan få när hon ska hoppa. Så jag bestämde mig verkligen sen sista gången att nu skulle vi hoppa över hindret. Det gick super, fy vad kul det kändes! :D
Johanna tyckte jag red henne super och att jag verkligen följde med bra över hindrena då hon tar väldigt stora språng. Hon hoppar säkert 20 cm över hindrena, så det är ju väldigt svårt att sitta bra över. Men hon tyckte jag följde med riktigt bra och att Ramera såg ut att trivas och tycka det var kul.
Assåå åh jag är så himla glaad, det var helt galet kul! :') Denna lektion lyfte nog både mitt och Rameras självförtroende stort!
Fiiin hesten ♥

Kommer inte på någon vettigare rubrik.

Efter att vi släppt ut hästarna, mockat och fyllt hinkarna med vatten så fick jag rida Max, på arbets tid ;) Hah riktigt kul att äntligen få rida då det är ljust!
Blev hägges rundan, det var dock ganska så hårt i marken så det blev mest skritt. Blev lite galopp uppför mördarbacken då det var lite mjukare där, haha race hästen!
Han var rätt så pigg hela ritten då det blåste rejält på vissa ställen, men annars var han dutti :)
När jag kom tillbaka så åt vi lunch, tog in unghästarna, fodrade, jag gjorde hö-säckar. Höll på att få utbrott på höbalen ett tag, det blev endast små hötussar då jag försökte dra..
Smörjde sen lite grejer, hjälpte Björn då han skulle köra Hälge och till sist så fikade vi.

mina läppar sviiider..

Praoen var kul, jag har varit lite små trött under hela dagen.
Men vi släppte ut hästarna, mockade, gick en sväng med akilles, tog in unghästarna och fotograferade de. Hah tålamodskrävande jobb, hästarna vägrar stå still, vissa går över mig, andra drar ner huvudet och letar gräs.. Haha man blev ju lite less, men de är ju bara runt 1 år så man får ju ha lite tålamod trots allt.
Vi åt sen lunch, såg på TV, gjorde hö-säckar, kollade när Björn körde. Vi hjälpte sen Björn när han skulle köra Hälge för första gången. Ibörjan var han lite tjurig med att gå ut ur stallet men sen så gick det faktist riktigt bra, inte för att jag vet hur det brukar vara. Men han var ju rätt så lugn endå :)
Efter det så fikade vi, sen åkte jag med Ida till ridskolan och jag har varit stallvärdinna där tills nu.

Ska fixa lunch nu tills imorgon sen så ska jag gå och lägga mig och soova, är ganska så redigt trött!

Tisdaag

Drar till Solänget nu, är borta hela dagen för ska till stallet direkt efter och vara stallvärdinna till typ 8.. Så uppdateringen blir inge vidare bra.

Ella

Red Ella på ridlektionen, hade hoppning. Har aldrig hoppat henne men det gick väl helt okej. Det gick inte dåligt men det kändes endå inte så super bra. Hon var rätt så stel och hård i munnen, men hon hoppade ganska så bra när hon väl hade bra tempo. Vi hoppade en studs-serie och sen en kombination.

Måndag

Praoen var faktist rolig, helt klart bättre än skolan! ;) När jag kom dit så mockade jag och Ida alla 9 boxar. Rena himmelriket om man jämför med ridskolan där det är typ 20-30 boxat/spiltor. Sen körde vi intervaller med Nisse.
Fick även testa köra han på rakbanan hem, det var lite annorlunda än att köra småponnier ;)
Efter det så åt vi lunch, fyllde sen hö-säckarna, tog sen in ung-hästarna och borstade dem. De är bara 1 år men endå så är de väldigt lugna. Sen när Björn skulle köra unghästarna så fick jag även testa sela och sätta fast vagnen på hästarna. Lite svårt med alla spännen och sånt då det inte är som en sadel precis med en sadelgjord att dra åt, men jag tror det mesta sitter i skallen nu!
Efter han kört klart så gick vi och fikade och sen drog jag till stallet för ridlektion!

Praoo

Som rubriken lyder så har vi prao denna vecka, ganska skönt endå. Är så himla skolless. Men jag ska prao på solänget hos Björn, asså Max ägares sambo typ? Han är iallfall travkusk och har typ 6 stycken travare på solänget. Så kommer vara där från 8-17, lite små jobbigt att det är så sent.. Men men det kanske blir skoj endå :)
tjadå.

Max

Åkte till Max efter mötet, blev en barbacka tur runt över ridskolan. Hade tänkt ta en liten längre sträcka, runt botniabanan. Men bara efter 10 minuter så höll jag på att frysa ihjäl, efter ca 20 minuter hade mina fötter och händer typ domnat bort. Hahha det var då is kallt!
Blev endast skritt idag eftersom det var ganska så hårt i marken + så är inte min balans den bästa..  ;)
Vi mötte på en travare som travade förbi oss 2 gånger. Då ville Max gärna hänga med och började trippa och kasta med huvudet lite lätt. Hah söt ponny! Men ja annars var han rätt så lugn och lunkade på med fina steg! 
mupp.

Blöblölöööö

Åkte till Max, skulle bara rida igenom dressyr programmen idag. Tråkigt nog så tävlar vi inte imorgon eftersom det gick inte alls bra. Visst det kändes lite bättre än igår men det blev endå att han bara bet tag i bettet och sprang. Gick inte alls att forma han och ja usch, det gick inte alls bra. Känns inte som om vi är i form för tävling så det blir bäst att vi struntar i att starta imorgon.

ARE YOU HAPPY?

Går och lägger mig i sängen nu och somnar till Immanu El.

I WAIT TO FEEL YOUR HEART BEAT.

Vill också ha sådär långt och snyggt hår + en liten näsa med en ring i!
Perfeekt tjej!
www.le-happy.com/

11/11/11

Tufft datum idag.

Hade två lektioner i skolan idag, åkte sen på begravning. Jobbigt, hatar att gråta. Får alltid huvudvärk...
Men jag kom hem typ halv tre. Åt lite mat och cyklade sen till Max.
Ridpasset gick SJUKT dåligt, nej usch fy.
Denna vecka har varit helt bajs. Är så himla trött och less på allt.
Orkar inte göra något ikväll, ska se Idol med familjen sen ser jag säkert någon film i min ensamhet om jag inte går och lägger mig.

Nyrakade Max

Blev en sväng på rakbanorna idag eftersom det var så mörkt och dimmigt så vågade inte rida längre där det inte var ljus. Men ja han var lite tittig på vissa grejer men annars normal lugn. Galopperade även lite och han var väldigt lugn då med, dock lite springig i avsaktningen. När jag nästan var klar med att trava av han så blev han pigg och bara sprang. Gick då in på en 8 volt och travade där tills han blev lugn.
Är skönt nu när han blivit rakad, då blir han inte lika svettig som han annars blir. Får tagga till dressyr passet imorn och hoppas det känns bra inför söndag!
Skulle behöva hitta en något större tröja som jag kan ha...

Torsdaag.

Dryg torsdag.
Rider Max idag, ut en sväng. Sen blir det dressyrclinic på ridskolan, blir nog säkert bra!
Är så himla trött nu för tiden, har så himla dåligt humör och är bara less. Känns inte som om jag hunnit vilat upp mig sen YOUTH. Hah, får hoppas jag hinner göra det under helgen!


Jesus Culture

Ett band som spelade på YOUTH, de var faktist riktigt bra. Det var som att de bara spelade och sjöng lovsång med oss, inte nå himla uppvisning och så. Sen hade både killen och tjejen som sjöng hur grym och skön röst som helst! Tog inte så mycket bilder då jag hellre ville fokusera på lovsången och så :) Men här är iallfall tre bilder!
En av låtarna som de spelade på konserten!

Jobbiiiigt att jobba!

Red dressyr för Ida, började värma upp han sen red jag bara på en volt framför henne. Emot slutet red vi lite mellantrav snett igenom. Lite jobbigt att hålla formen, driva plus att kunna sitta i sadeln utan att studsa som en gummiboll. Även avsaktningarna från galopp var redigt jobbigt. Min mage höll på att dö där ett tag. Sen så mådde jag typ illa nästan hela passet, hade fikat två mackor + en kladdkake bit och 2 rader choklad innan jag åkte till stallet. Kanske inte är det bästa? Ont i magen fick jag iallfall.
Men han kändes faktist riktigt fin i formen, det var bara i vissa stunder som han krånglade till det och kastade med huvudet eller drog tyglarna ur händerna på mig när han blev trött.
Men ja passet var väldigt jobbigt för både mig och han då nog båda har blivit lite lata eftersom vi vilat i en vecka ;)

Haha sen så skulle jag ju duscha av han. Det var massa hål i slangen så en liten stråle sprutade upp i mitt ansikte hela tiden. Försökte få bort det, med då vred jag så munstycket sprutade rakt upp i ansiktet på mig sen ner på kläderna. Man kan nog säga att jag blev ganska så blöt...
Känner mig inte alls förberedd på dressyrtävlingen, vi har knappt hunnit träna.
Får hoppas det känns bra på fredag!

On wide shoulders.

Härlig låt och härlig musik video!

Max

Red bara igenom Max idag i skritt och trav eftersom han stått en vecka. Trodde han skulle vara överpigg men han var faktist ganska så lugn.
Jag red iallfall igenom båda programmena, red ju trav istället för galopp. Men ja han kändes väl helt okej. Formen var inte riktigt bra hela tiden. Men för det mesta så gick han ganska så trevligt.
Gick sen tillbaka med han. Björn var ute och körde runt banan med en av hästarna. Hah Max tyckte travaren var så "läskig" så han höll på att springa omkring och blåsa upp sig. Endå hade Björn kört förbi flera gånger när jag skrittade av han inne på plan. Hhaa lite små gulligt. Det blev typ som att han promenerade med mig istället för att jag ledde han.

Olen viisitoista vuotta

Håller på att försöka lära mig lite finska, eller åtminstånde några ord. Så har runt 30 glosor nu som jag försöker lära mig. Målet är ju att jag ska kunna prata flytande finska, lixom jag vill ju kunna prata med min släkt och så. Vi ser ju hur lång tid det tar att lära sig och hur mycket tid jag har att lägga ner på att träna finska. Hah jag får be mamma snacka finska med mig så jag lär mig av henne ;)
Nej men lite vardagliga saker har jag iallfal hunnit lärt mig, typ som hur gammal jag är, vad jag heter, god dag, hej, hejdå osv.

Men ska till Max nu så fort som möjligt. Ska sen vara på U-sek möte runt fem, vid sju ska jag sen fodra. Så kommer vara borta hela dagen!
Hoppas jag hinner få någon tid till att plugga tills matte provet imorn och äta middag!
BLESS!

Måndag

Fet bajs dryg skoldag. Vaknade 1 h sent, typ tio i åtta. Skulle ju hinna duscha så kom till skolan runt halv nio.
Sen har skolan bara varit allmänt dryyg idag. Höll typ på att bryta ihop på slöjden för min symaskin ville verkligen inte sammarbeta med mig..
Är så himla trött och har bajs huvudvärk. Hade tänkt att rida Max eftersom han måste komma igång innan Söndag då vi ska tävla! Måste hinna träna igenom dressyr programmena och massa. Men orkar inte idag.
Ska bara vara hemma tills sju, ska då till stallet och vara där på NH kurs till nio, känns lite drygt att det blir så sent. Har lust att bara gå och sova, men det blir nog lärorikt endå :) Det är teori denna vecka så vi har inga ordinära ridlektioner, vilket är ganska så skönt nu eftersom jag måste få mer fokus på Max så vi hinner träna något!

YOUTH 11

Ej jag som fotat alla bilder eftersom kameran gick runt mellan alla och massa ;)
Kommer lite bilder från konserten imorn!

DAM DAM DAM, I'M HOME!

Kom hem för ett tag sen från en bajs dryg bussresa. Halv sov till S-vall, sen var jag helt rastlös från S-vall till Ö-vik. Hade ingen MP3 med mig så höll ju på att små dö ibland.
Men Youth har varit faktist helt bra, sista kvällen var nog bäst! Super bra möten, sen på kvällen var det lite små kul saker som hände ;)
Vi åkte även in till stan på torsdagen eller fredagen? minns inte ;'o. Köpte faktist 3 linnen, en t-shirt och en cardigan! Stolt! Trodde jag aldrig skulle hitta något. (Kan visa en bild på kläderna senare)
Sen har man typ levt på pommes frites under hela veckan. Små tjockis man känner sig! Nej men det är så dö gott så man vet ju inte vad man ska göra!
Men ja allt har typ varit bra under veckan :)
Slänger kanske upp lite bilder ikväll om jag orkar, dock så fotade jag inte så mycket eftersom min kamera väger några hundra kilo och det är så jobbigt att släpa runt med den.

5 naturbilder jag gillar mest.

Svårt att välja, har rätt så mycket bilder. Men dessa är nog mina favoriter!

Saknar tiden.

Ångrar faktist att jag slutade rida dig. Jag gav upp.
Tittar jag tillbaka nu så hade det varit så värt att fortsätta, du utvecklades så enormt mycket. Från att knappt kunna hoppa ett hinder på 30 cm, hoppade vi en bana på 80 cm några månader senare (ej tävling).
Önskar faktist att jag hade orkat fortsatt kämpa.
Sötponi ♥


DAG 30: Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar

1. Höstlov
2. Youth (är nog bra)
3. Ramera
4. Min förälskelse till Chips och dipp
5. Immanu El

Några bilder från Burma då jag var där i vintras!


Några bilder från Thailand då jag var där i vintras!


DAG 29: Detta åt jag till frukost

Flingor med fil och två mackor!
Tagga bussresa nu i några timmar till UPPSALA!

packaa!

Har nyligen packat klart allt. Min väska väger typ mer än vad jag gör.. Öhm vi ser ju om jag orkar bära den imorgon ;)
Håller på att se Prison break the final break NU!!!!

In valleys I found my way.

Man måste bara älska denna låt! ♥

Max

Började värma upp, red lite serpentiner i trav och gjorde lite övergångar till skritt och halt. Sen började jag galoppera i höger varv på en volt. Ökade och minskade galoppen för att han ska komma igång. Han var riktigt fin i formen och lyssnade super när jag drev på och när jag minskade. Saktade sen av efter några varv och förvånat nog så saktade han av till lugn trav. Tog en skrittpaus och galopperade sen i vänster varv. Det gick dock lite sämre. Han är mycket svårare att ställa och forma i galoppen. Sen att sakta av till trav tog ju en stund. Han tycker det är riktigt jobbigt att sakta av till lugn trav så han gör ju allt för att slippa det. Så han bara sprang på i ökad trav varenda gång jag försökte sakta av. Även fast jag samlade han så mycket jag nästan kunde så sprang han endå.
Men tillslut så gav jag mig när han saktade av till en ganska så lugn trav, inte helt lugn. Men jag hade fortfarande kontroll.
Hade tänkt att rida igenom programmen men kände att det inte skulle bli bättre då han blev ganska så trött av galoppen. Så jag travade av han och skrittade sen hem.
Han blev ganska så svettig fast jag inte red så super länge. Men jag duschade iallfall av han. Tog in Riggo och Allan och åkte sen tillbaka till ridskolan som stallvärdinna.
Kommer ju inte rida han på resten av veckan så hoppas att Ida orkar longera han någon dag så han inte står. Annars lär han bli lite överpigg. Han blir typ det när han bara står två dagar, så en hel vecka lär det ju vara mycket energi i han :'d

DAG 28: Bild på sminket du brukar använda


Använder endast ögonbrynspenna. Jag kan typ inte sminka mig så jag blir inte snyggare med smink ;'d

Tisdag

Godmorn!
Sitter och försöker skriva lite tidsinställda inlägg eftersom jag är borta från Onsdag-Söndag. Vill inte att bloggen ska vara helt död, men hah kommer inte på något jag kan skriva.
Får se om jag får någon inspiration i dag, annars är det kört eftersom vi åker runt 10 imorn. Något lär jag väl skriva om, eller kanske visar nå bilder.
Ha dett kul!

RSS 2.0